Baby & barn, Familie og hverdag, Frokost, Juice & smoothies, Kosthold, Plantebasert, Supermat & greens

Start dagen med en grønn smoothie bowl

Det er ikke uten grunn at smoothie bowls har blitt så populært. Smoothie er jo en genial måte å få i seg frukt, bær og grønnsaker på. Men hvis du lager den litt tykkere enn vanlig, har den i en fin skål og pynter med masse deilig topping – ja, da har du en sprengsunn og mettende frokost i en klasse for seg selv. Og så ser den så fin ut at man nesten ikke har lyst til å stikke skjeen ned i den.

Smoothie bowl er også rimelig populært hos minstemann etter en lang dag i barnehagen. Da får jeg dessuten sneket inn ting Jonathan vanligvis ikke liker, som grønnkål eller spinat.

En smoothie bowl skal altså være tykkere enn en vanlig smoothie. Dette oppnår du med å bruke mindre væske og mer av litt mer kremete ingredienser, som avokado, nøttesmør eller banan. Start med akkurat nok væske til at blenderen går rundt, og ha eventuelt i mer etterhvert for å få den konsistensen du selv vil.

Jeg har fryseren full av grønnkål fra i fjor, og bruker det derfor flittig når jeg lager smoothies. Men du kan lage din egen smoothie bowl med akkurat det du vil av frukt, bær og grønnsaker. Ha gjerne i sunt fett også, som f.eks kokosolje.

Som topping kan du bruke bær, frukt, frø, hakkede nøtter, granola, müsli, gojibær, revet kokos, kakaonibs – eller hva du selv måtte ønske. Husk at det er godt med noe som knaser litt opp mot den fløyelsmyke smoothien.

Les også: Den lille smoothieguiden

Her får du min favorittoppskrift på grønn smoothie bowl:

Gir 1 stor porsjon

1 økologisk banan, gjerne frossen
1 neve økologisk grønnkål (eller ugress fra hagen!)
1 håndfull frosne ananas- eller mangoterninger
¼ avokado
1 liten skvett med nøttemelk eller vann
Valgfri topping

Kjør alt i blender til du får en kremete konsistens. Ha smoothien i en stor skål og pynt med ønsket topping.

God frokost :)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: