Baby & barn, Baby og barn, Grønn livsstil, Grønt hjem, Handletips, Kosthold, På reise, Shopping, Verstingstoffer i hjemmet

Fem fine flasker uten skadelig kjemi

I forrige innlegg viste jeg dere 3 økovennlige alternativer til oppbevaring av mat – helt frie for skadelig plast. Nå har jeg lyst til å tipse dere om noe som er vel så viktig, nemlig plastfrie drikkeflasker i miljø- og helsevennlig glass og rustfritt stål.

I tillegg til at plast er tungt nedbrytbart i naturen og at plastpartikler ofte ender opp i magen på fisk og sjøfugl, kan plastflasker avgi skadelige kjemikalier som du får i deg når du drikker av dem. Til og med plastflasker merket som bisfenol-A (BPA)-frie kan inneholde skadelige stoffer – som for eksempel bisfenol-S (BPS), som ofte brukes som erstatter for BPA, men som kan være minst like skadelig. Så hold deg på den trygge og grønne siden, dropp plastflasker for godt og skaff deg en giftfri, gjenbrukbar og lekker drikkeflaske i glass eller rustfritt stål.

HER FÅR DU FEM FINE OG ØKOVENNLIGE FLASKER:

Lifefactory
Glassflasker med praktisk silikontrekk i mange forskjellige farger. Fåes i tåteflasker til baby, drikkeflasker til barn og drikkeflasker til voksne. Alle tåler høy temperatur. Trekket beskytter flasken mot støt og gjør den nærmest uknuselig. Tåteflaskene kan plasseres direkte i fryseren og deretter i mikrobølgeovn eller vannbad for å tine opp innholdet. Alle tåteflaskene leveres med flaskesmokk av medisinsk silikon som oppfyller den europeiske standarden. Drikkeflaskene for barn og voksne er like gode og trygge som tåteflaskene. De kan alle puttes direkte i oppvaskemaskinen uten å ta av silikontrekket. Flaskene fra Lifefactory får du på agentm.no.

bkr
bkr har raskt fått en lojal tilhengerskare og er vannflasken stjernene elsker. Kjendiser som Leighton Meester, Gisele Bundchen, Jessica Alba, Alessandra Ambrosio, Blake Lively og Vanessa Hudgens er bare noen av Hollywood-kjendisene som er sett med de økovennlige flaskene. Kolleksjonen til bkr er inspirert av catwalken i New York, London, Paris og Milano. bkr-flasken er laget av glass og mykt silikon og er BPA-fri og ftalatfri. Det myke silikontrekket er avtagbart. Den lille åpningen på flasken gjør at det er lett å drikke, og den lekker ikke. Flasken kan vaskes i oppvaskmaskin og passer til de fleste koppholdere. Flaskene fra bkr får du på pureskin.no og på vita.no.

Eco Vessel
Eco Vessel har flasker i både resirkulert glass og i rustfritt stål. Glassflasken er beskyttet av et silikonhylster som gjør at den tåler en støyt. Flasken har skrukork og vid åpning til å drikke av. Tåler oppvaskmaskin. Eco Vessel sine drikkeflasker i rustfritt stål er trippelisolerte, og holder veldig godt på både kald og varm drikke. De har enkel åpne- og lukkemekanisme, og en helt enkel drikkeåpning. Eco Vessel finner du på beeorganic.no.

Klean Kanteen
Dette er robuste og miljøvennlige flasker i rustfritt stål. Fåes i mange ulike farger og flere forskjellige størrelser – fra tåteflaske til de minste til sporty drikkeflaske du kan ha med deg på tur. Klean Kanteen har vært min favoritt i en årrekke, og digges av både store og små her i huset. Flaskene kommer med flere ulike korker og drikketuter, som også går i oppvaskmaskinen. Jeg har kjøpt mine Klean Kanteen-flasker på ebay.com, men du finner dem også på outnorth.no, på englebarn.no og på reuseit.com.

S’well
Kjemikaliefrie flasker i rustfritt stål, som kommer i mange farger og tre ulike størrelser. De dobbeltisolerte stålflaskene er utrolig allsidige, da de kan holde kald drikke kald i 24 timer, og varm drikke varm i 12 timer. Perfekt til både kalde skiturer og varme strandturer. Flaskene skal vaskes for hånd. Du får dem på agentm.no og på sunnere.no.

Bilder og info: Forhandlerne

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: