Grønn livsstil, Grønt hjem, Iherb.com, Kjøkkenutstyr, Kosthold, Shopping, Verstingstoffer i hjemmet

Økovennlig og plastfri oppbevaring av mat

Kanskje du har byttet ut handleposer med miljøvennlige handlenett og resirkulerer plastavfallet ditt hjemme? Men visste du at det også finnes plastfrie, miljøvennlige og superfine alternativer til brødposer, plastfolie, plastbokser og andre potensielt skadelige plastprodukter du pakker inn maten din med?

Her får du 3 økovennlige, praktiske og kule alternativer til plast:

Bee’s Wrap
Disse arkene er laget av økologisk bomull og innsatt med økologisk bivoks, jojobaolje og treharpiks. De kan brukes til å pakke inn brød, matpakke, grønnsaker, frukt, pålegg, dekke over bakebollen, osv. Bee’s Wrap-arket varmes lett med hendene før du pakker det rundt maten eller bollen, og etter bruk kan du enkelt vaske det med lunkent vann og mild såpe, og så bruke det om igjen og om igjen. De er ikke egnet til oppbevaring av kjøtt og skal ikke brukes i mikro, oppvaskmaskin eller komfyr. Bee’s Wrap får du i ulike størrelser, og du finner dem på beeorganic.no og agentm.no.

ECOBAGS
ECOBAGS har poser i tynn, økologisk bomull til oppbevaring av frukt og grønt i kjøleskapet. De kan også erstatte de små plastposene i butikken når du er ute og handler grønnsaker og frukt i løsvekt. Disse posene har jeg brukt i et par år nå, og jeg er helt frelst. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra butikken er å redde alle grønnsaker ut av den fæle plasten og over i en fresh, nyvasket ecobag. Så er det bare å snurpe igjen posen og legge den i kjøleskapet. I tillegg til at det er mer miljø- og helsevennlig, ser det SÅ mye freshere og innbydende ut enn den grelle plastikken grønnsakene kommer i. ECOBAGS kan vaskes for hånd eller i maskin i kaldt vann, men de tåler ikke tørketrommel. Jeg skal innrømme at jeg vasker mine sammen med annet hvitt tøy på 30 grader fordi det er mest praktisk, men vær klar over at da krymper de bittelitt og blir litt krøllete. Du får ECOBAGS i økologisk bomull på beeorganic.no og på iherb.com.

BowlOvers
Disse kule hettene i 100 % bomull erstatter plastfolie og aluminiumsfolie når du skal dekke til boller med salat, matrester, brøddeig osv. Og de er kjempefine når du skal ha med deg mat i selskap! De kommer i ulike størrelser og med forskjellig tekst og trykk på. BowlOvers kan vaskes i maskin på 40 grader. Du får de på cheyerdahl.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: