Grønn livsstil, Grønt hjem, Iherb.com, Kjøkkenutstyr, Kosthold, Shopping, Verstingstoffer i hjemmet

Økovennlig og plastfri oppbevaring av mat

Kanskje du har byttet ut handleposer med miljøvennlige handlenett og resirkulerer plastavfallet ditt hjemme? Men visste du at det også finnes plastfrie, miljøvennlige og superfine alternativer til brødposer, plastfolie, plastbokser og andre potensielt skadelige plastprodukter du pakker inn maten din med?

Her får du 3 økovennlige, praktiske og kule alternativer til plast:

Bee’s Wrap
Disse arkene er laget av økologisk bomull og innsatt med økologisk bivoks, jojobaolje og treharpiks. De kan brukes til å pakke inn brød, matpakke, grønnsaker, frukt, pålegg, dekke over bakebollen, osv. Bee’s Wrap-arket varmes lett med hendene før du pakker det rundt maten eller bollen, og etter bruk kan du enkelt vaske det med lunkent vann og mild såpe, og så bruke det om igjen og om igjen. De er ikke egnet til oppbevaring av kjøtt og skal ikke brukes i mikro, oppvaskmaskin eller komfyr. Bee’s Wrap får du i ulike størrelser, og du finner dem på beeorganic.no og agentm.no.

ECOBAGS
ECOBAGS har poser i tynn, økologisk bomull til oppbevaring av frukt og grønt i kjøleskapet. De kan også erstatte de små plastposene i butikken når du er ute og handler grønnsaker og frukt i løsvekt. Disse posene har jeg brukt i et par år nå, og jeg er helt frelst. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra butikken er å redde alle grønnsaker ut av den fæle plasten og over i en fresh, nyvasket ecobag. Så er det bare å snurpe igjen posen og legge den i kjøleskapet. I tillegg til at det er mer miljø- og helsevennlig, ser det SÅ mye freshere og innbydende ut enn den grelle plastikken grønnsakene kommer i. ECOBAGS kan vaskes for hånd eller i maskin i kaldt vann, men de tåler ikke tørketrommel. Jeg skal innrømme at jeg vasker mine sammen med annet hvitt tøy på 30 grader fordi det er mest praktisk, men vær klar over at da krymper de bittelitt og blir litt krøllete. Du får ECOBAGS i økologisk bomull på beeorganic.no og på iherb.com.

BowlOvers
Disse kule hettene i 100 % bomull erstatter plastfolie og aluminiumsfolie når du skal dekke til boller med salat, matrester, brøddeig osv. Og de er kjempefine når du skal ha med deg mat i selskap! De kommer i ulike størrelser og med forskjellig tekst og trykk på. BowlOvers kan vaskes i maskin på 40 grader. Du får de på cheyerdahl.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply Pia 31. desember 2017

  Hei! Så tilfeldigvis dette innlegget på bloggen din. Leter etter slike BowlOvers, men kunne ikke finne de du har lagt ut her. Kom også inn på en annen side når jeg gikk innpå linken. Noen tips til hvor jeg kan finne noen lignende? :)

  • Reply Birgitte 4. januar 2018

   Hei! Ja, jeg så dessverre at de ikke har det lenger. Jeg har lett etter akkurat disse, men fant ikke dessverre. Du kan prøve å søke på Etsy.com for eksempel? Der finnes det sikkert noe liknende ;)

 • Reply jeanette sandnes jansen 22. oktober 2015

  Hei. Hva med barn som skal ha med seg matpakke oppi ryggsekken sin å ut på skogstur en hel dag ? Vet du om noe eller kan anbefale noe som jeg kan legge de ferdige smurte brødskivene, oppskjærte frukt biter, bær, og liten porsjon middagsrester ? :-)

 • Reply Ruben 19. april 2015

  Vet du om noen store handlenett som er solide i økologisk bomull ol. som du kan anbefale?

 • Reply Ruben 2. april 2015

  Økodunken plasten er kanskje godkjent?

  Mvh. Ruben

  • Reply Birgitte 7. april 2015

   Jeg er generelt skeptisk til all plast. Selv om det ikke inneholder BPA, kan det inneholde andre stoffer som vi ikke har godt av. Så derfor anbefaler jeg heller glass eller rustfritt stål, så er du på den sikre siden.

  DIN KOMMENTAR