Min historie

Min lidenskap for en ren og naturlig livsstil startet i 2006. Jeg var lei av å føle meg sliten, trøtt og humørsyk og hadde en rekke plager som ingen fant årsakene til. Så begynte jeg å tenke på om det kunne ha en sammenheng med hva jeg spiste. For å finne ut hva jeg faktisk fôret kroppen min med, brukte jeg månedsvis på research av e-stoffer, sprøytemidler og skadevirkninger. Jeg begynte å lage mat fra bunnen av, spiste mer av alt som var grønt og økologisk, og merket raskt at det gjorde kroppen min godt. Jeg ønsket heller ikke å smøre kjemikalier på huden min, og begynte å lage mine egne oljeblandinger. Huden min endret seg drastisk, og kviser, nupper og tørrhet forsvant for godt. Etter hvert byttet jeg ut all kosmetikk med naturlige og økologiske produkter, både privat og på sminkejobber.

Som profesjonell makeupartist har jeg fått komme nært på hundrevis av forskjellige mennesker og har sett hvordan hud, hår og negler påvirkes av både ytre og indre faktorer. Jeg har også jobbet som skjønnhetsjournalist, en jobb som lærte meg mye om innholdsstoffene i konvensjonelle produkter, om markedskrefter og alle slags triks produsentene bruker for å selge deg (de potensielt skadelige) produktene sine.

I 2010 tok livet mitt en ny vending da jeg fikk kreft i skjoldbruskkjertelen. Da kreftbehandlingen var over, bestemte jeg meg: Nå ville jeg ta vare på MEG og virkelig gi kroppen min det den trengte – et 100 % plantebasert kosthold, proppet med grønnsaksjuicer, smoothies, sunne fettsyrer og næringsrike tilskudd. Jeg hadde sluttet å spise kjøtt fire år i forveien, nå kuttet jeg også ut gluten, sukker og meieriprodukter. Psoriasis, migrene og andre diffuse plager ble sporløst borte. Etter hvert som jeg kom meg etter kreftbehandlingen begynte huden min å stråle, kroppen boblet over av energi og jeg følte meg paradoksalt nok 100 ganger bedre enn før jeg fikk kreft.

Da familie og venner ble lei av å høre om spirulina, nøttemelk og ansiktsoljer, startet jeg bloggen Comeclean.no i 2011. Siden den gang har flere hundre tusen lesere latt seg inspirere av grønne tips, produktomtaler og sunne oppskrifter (samtlige blogginnlegg fra Come Clean finner du her på nettsiden). Når det gjelder fakta om næringsstoffer og kjemikalier, er jeg fremdeles skikkelig nerd – hele tiden på jakt etter ny viten om sunnhet og naturlig skjønnhet. De to siste årene har jeg også hatt gleden av å hjelpe en rekke damer over til en renere og grønnere livsstil gjennom personlig veiledning. Ingenting er bedre enn å høre at noen du har hjulpet har greid å legge om livsstilen sin og blitt kvitt fordøyelsesbesvær, hudproblemer og andre plager!

I 2014 gikk en stor drøm i oppfyllelse da jeg fikk utgi min første bok, Renere liv. Nå er allerede 3. opplag ute her i Norge, og høsten 2015 ble den svenske utgaven av boken utgitt på Sveriges største forlag. Det er veldig stas!

Jeg tror ikke på dietter, mirakelkurer eller kaloritelling. Ren, næringsrik plantebasert mat uten sukker og gluten, og naturlige, kjemikaliefrie skjønnhetsprodukter er det som har gitt meg strålende hud, sterke negler, masse energi, jevnt blodsukker og et gladere sinn. Jeg er hekta for livet – og jeg er sikker på at du vil bli det samme!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

DIN KOMMENTAR