Min historie

Min lidenskap for en ren og naturlig livsstil startet i 2006. Jeg var lei av å føle meg sliten, trøtt og humørsyk og hadde en rekke plager som ingen fant årsakene til. Så begynte jeg å tenke på om det kunne ha en sammenheng med hva jeg spiste. For å finne ut hva jeg faktisk fôret kroppen min med, brukte jeg månedsvis på research av e-stoffer, sprøytemidler og skadevirkninger. Jeg begynte å lage mat fra bunnen av, spiste mer av alt som var grønt og økologisk, og merket raskt at det gjorde kroppen min godt. Jeg ønsket heller ikke å smøre kjemikalier på huden min, og begynte å lage mine egne oljeblandinger. Huden min endret seg drastisk, og kviser, nupper og tørrhet forsvant for godt. Etter hvert byttet jeg ut all kosmetikk med naturlige og økologiske produkter, både privat og på sminkejobber.

Som profesjonell makeupartist har jeg fått komme nært på hundrevis av forskjellige mennesker og har sett hvordan hud, hår og negler påvirkes av både ytre og indre faktorer. Jeg har også jobbet som skjønnhetsjournalist, en jobb som lærte meg mye om innholdsstoffene i konvensjonelle produkter, om markedskrefter og alle slags triks produsentene bruker for å selge deg (de potensielt skadelige) produktene sine.

I 2010 tok livet mitt en ny vending da jeg fikk kreft i skjoldbruskkjertelen. Da kreftbehandlingen var over, bestemte jeg meg: Nå ville jeg ta vare på MEG og virkelig gi kroppen min det den trengte – et 100 % plantebasert kosthold, proppet med grønnsaksjuicer, smoothies, sunne fettsyrer og næringsrike tilskudd. Jeg hadde sluttet å spise kjøtt fire år i forveien, nå kuttet jeg også ut gluten, sukker og meieriprodukter. Psoriasis, migrene og andre diffuse plager ble sporløst borte. Etter hvert som jeg kom meg etter kreftbehandlingen begynte huden min å stråle, kroppen boblet over av energi og jeg følte meg paradoksalt nok 100 ganger bedre enn før jeg fikk kreft.

Da familie og venner ble lei av å høre om spirulina, nøttemelk og ansiktsoljer, startet jeg bloggen Comeclean.no i 2011. Siden den gang har flere hundre tusen lesere latt seg inspirere av grønne tips, produktomtaler og sunne oppskrifter (samtlige blogginnlegg fra Come Clean finner du her på nettsiden). Når det gjelder fakta om næringsstoffer og kjemikalier, er jeg fremdeles skikkelig nerd – hele tiden på jakt etter ny viten om sunnhet og naturlig skjønnhet. De to siste årene har jeg også hatt gleden av å hjelpe en rekke damer over til en renere og grønnere livsstil gjennom personlig veiledning. Ingenting er bedre enn å høre at noen du har hjulpet har greid å legge om livsstilen sin og blitt kvitt fordøyelsesbesvær, hudproblemer og andre plager!

I 2014 gikk en stor drøm i oppfyllelse da jeg fikk utgi min første bok, Renere liv. Nå er allerede 3. opplag ute her i Norge, og høsten 2015 ble den svenske utgaven av boken utgitt på Sveriges største forlag. Det er veldig stas!

Jeg tror ikke på dietter, mirakelkurer eller kaloritelling. Ren, næringsrik plantebasert mat uten sukker og gluten, og naturlige, kjemikaliefrie skjønnhetsprodukter er det som har gitt meg strålende hud, sterke negler, masse energi, jevnt blodsukker og et gladere sinn. Jeg er hekta for livet – og jeg er sikker på at du vil bli det samme!

4 KOMMENTARER

 • Reply Zanyar islam mohhamed 9. mars 2018

  Hei. Jeg lurte på jeg har vært hos legen for hodebunnen min hvor han mente det var eksem. Det kommer Sån gull flass og hvis jeg fjerner den da blir det sår. Fikk noen medisiner hvor jeg skulle smøre i hodebunn og en shampoo. Det ble litt bedere men ikke helt. Det er der Forset. Nå er jeg lei av den. Vil bli kvitt den. Jeg leste lit om det du skrev om flass, men lurte på å spørre deg om hvordan kan jeg bli kvitt den?

  • Reply Birgitte 17. mars 2018

   Hei, og beklager sent svar! Jeg tenker det er viktig å se på hvilke hårprodukter du bruker, og så bytte til naturlige og rene shampoo, balsam etc hvis du ikke bruker dette. Jeg kan gi deg produktanbefalinger hvis du sier mer om hva du bruker i dag og hva slags hårtype du har. Hilsen Birgitte :)

 • Reply Karoline 12. august 2016

  Heisann. Jeg kom over bloggen din for noen dager siden og så at du ikke spiser gluten, meieriprodukter eller sukker. Jeg fikk nettopp beskjed om å kutte ut disse matvarene selv, men sliter litt med hva jeg skal spise. Spesielt ettersom jeg spiste mye ost fra før, og finner det vanskelig å finne erstatning for en del produkter. Hvordan syntes du det var når du selv begynte. Å hva bruker du i feks bakverk (som cookies, muffins, boller osv) når du ikke kan ha sukker. Bruker du sukrin? Eller går dette også under sukker for deg?

  • Reply Birgitte 18. august 2016

   Hei og beklager sent svar, Karoline! Ja, det kan være overveldende å skulle legge om kostholdet, særlig når du skal kutte ut så mange ting på én gang. Heldigvis finnes det masse gode alternativer å få tak i :) Når det gjelder meieriprodukter finner du gode melkefrie oster (og annet pålegg) på http://veganlife.no/ og på http://veganermat.no. Oatley har både smøreost, creme fraice/rømme, havremelk m.m, disse finner du bl.a på Meny-butikker. Du finner også masse alternativer til melk og fløte i vanlige matbutikker, bare å ta en tur i allergihylla ;) Det samme med glutenfritt, det er masse å finne i allergihylla, både til baking og ferdige produkter. Anbefaler å bake brød o.l selv sa det blir mer næringsrikt. Når det gjelder sukker så unngår jeg raffinert hvitt sukker, og bruker isteden kokossukker, lønnesirup, yaconsirup og stevia. Sukrin er jeg ikke så glad i. Håper dette ga deg noen tips som vil gjøre overgangen litt lettere! :)

  DIN KOMMENTAR