Hud, Livsstilsendring, Naturlig skjønnhet

Bli kvitt milier

Milier er ufarlige cyster som ser ut som bittesmå hvite kuler på huden. Det forårsakes av ansamlinger av døde hudceller som ikke kommer seg ut gjennom huden og årsaken til at noen får milier antas blant annet å være overeksponering for sol, bruk av kortisonkrem og kraftig peeling.

Alle produkter som tetter porene kan være med på å forårsake milier. Fete kremer, øyekrem, noen makeupfjernere, foundation, pudder… Tenk igjennom hvilke produkter du bruker og om noen av disse muligens tetter porene dine.

  • Det første du bør gjøre er å slutte med konvensjonelle hudpleieprodukter og begynne med hjemmelaget, ren, økologisk ansiktsolje. Du kan gjerne begynne med kun mandelolje eller en annen lett olje for å gi huden minst mulig å “forholde seg til” inntil miliene begynner å forsvinne.
  • Noen oljer bør du riktignok unngå, da disse kan tette igjen porer og forårsake milier. Det gjelder kokosolje og jojobaolje. Sjekk også om noen av de andre hudpleie- og sminkeproduktene dine inneholder disse oljene, og se om det kan hjelpe å unngå disse produktene en periode.
  • Forsøk å massere området der du har milier mens du påfører ansiktsoljen. Dette kan gjøre at huden greier å eliminere miliene på egenhånd.
  • Rens huden morgen og kveld for å bli kvitt produktrester, bakterier og forurensning som kan tette til porene dine. Bruk olivenolje på en bomullspad til å fjerne øyensminken med og en naturlig og giftfri ansiktsvask til å rense resten av ansiktet med. Du kan også rense ansiktet med kun olje. Masser oljen godt inn og fjern med bomullspad.
  • Hold deg unna makeup en stund og se om dette hjelper. Bruk evt. noen supermilde, rene og naturlige produkter, slik som fra Terre d´Oc.
  • Gi huden en mild peeling et par ganger i uka. Bruk en myk vaskeklut å skrubbe lett med eller du kan bruke en mild og naturlig peelingkrem. Vær forsiktig, husk at kraftig peeling kan forårsake milier!
  • Ikke klem på miliene dine. En hudpleier kan ev. hjelpe deg ved å lage et lite snitt i dem og klemme ut innholdet, men IKKE prøv dette selv!
  • Du bør trappe ned på eller kutte helt ut sukker, kaffe, alkohol, hvitt mel, meieriprodukter og andre animalske matvarer. Spis mest mulig ferske grønnsaker, litt frukt og bær, nøtter, frø, belgfrukter og sunne oljer. Jeg mener at alle hudproblemer henger sammen med kostholdet vårt, fordøyelsen og eventuelle matvareallergier. Test deg gjerne for gluten- og melkeallergi.
  • Sørg for å få i deg nok omega 3. Det er veldig viktig for en sunn og ren hud. Jeg anbefaler denne fra Udo´s Choice.

Håper dette ga deg noen nye idéer til hvordan du kan bli kvitt miliene dine!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: