Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Lag din egen mykgjørende ansiktsbalm

Helt siden jeg la om til en renere livsstil for cirka tolv år siden, har jeg laget egne produkter til huden. Her er en av mine absolutte favoritter.

Da jeg begynte å eksperimentere med hjemmelagede produkter var det fordi det var så utrolig dårlig utvalg på naturlige produkter. Oljene og salvene jeg laget selv gjorde underverker for huden min, som endelig fikk boltre seg i rene, økologiske og trygge ingredienser som ga den den næringen og fukten den trengte.

Lag dine egne hudpleieprodukter med rene, naturlige og økologiske oljer, eteriske oljer og plantesmør. På PureYou.no finner du råvarer og oppskrifter.

Utvalget på naturlige produkter har heldigvis gått fra usexy helsekostprodukter til high-end, sofistikert hudpleie, og nå finnes det noe for en hver smak og en hver hudtype. Men selv om jeg i dag sverger til mange ferdigproduserte produkter, vil jeg alltid elske det å mikse sammen enkle, men effektive produkter hjemme på kjøkkenbenken. Da vet man akkurat hva som er oppi, man kan selv bestemme duften og teksturen og man lærer å kjenne sin egen hud og dens behov enda bedre.

Jeg digger oljene og de andre råvarene fra NaturligOlie. De er 100 % økologiske, av ypperste kvalitet, fri for giftstoffer, sprøytemiddelrester, tilsetningsstoffer og mikroplast. De tappes og pakkes i Danmark, og produseres kun i små partier av gangen for å sikre at råvarene holdes så ferske som mulig.

Lag dine egne hudpleieprodukter med rene, naturlige og økologiske oljer, eteriske oljer og plantesmør. På PureYou.no finner du råvarer og oppskrifter.

Her skal du få oppskriften på en lett og fløyelsmyk ansiktsbalm som du enkelt lager selv med ingredienser fra NaturligOlie. Balmen passer alle hudtyper og smelter raskt inn i huden, hvor den virker fuktbevarende, mykgjørende og styrkende på elastisitet og barrierefunksjonen i huden.

Du trenger:

15 g. sheasmør
15 g. mangosmør
25 ml. jojobaolje
20 ml. nypefrøolje

 1. Start med å forsiktig smelte sheasmør og mangosmør over vannbad.
 2. Tilsett jojobaolje, nypefrøolje og E-vitamin i den smeltede massen og bland godt.
 3. Hell den ferdige blandingen over i en tom og ren glasskrukke (60 ml). Skru på lokk.
 4. La balmen avkjøle seg i kjøleskap i 30 minutter, og så er den klar til bruk :)

Balmen er holdbar i 9–12 mnd.

Lag dine egne hudpleieprodukter med rene, naturlige og økologiske oljer, eteriske oljer og plantesmør. På PureYou.no finner du råvarer og oppskrifter.

[Øverste foto: @mettemoellerhansen]

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

3 KOMMENTARER

 • Reply Elise Ulland 21. desember 2019

  Kan man bruke kun denne som ansiktskrem?
  Og hvilken av dine (eller andres) hjemmelagde kremer ville du anbefalt til psoriasis? Eventuelt hvilke ingredienser.

  • Reply Birgitte 19. august 2020

   Absolutt! Om den føles litt for fet kan du bruke den om kvelden og heller en olje om dagen. Jeg elsker Karmameju Calm Balm til psoriasis, tørr og betent hud, men om du vil lage selv så ville jeg prøvd den jeg skriver om i innlegget eller denne: https://birgittemagnussen.no/lag-din-egen-alt-mulig-salve/

 • Reply Linn Cathrine 26. desember 2018

  Hei! Hva kan jeg eventuelt erstatte mangosmøret med? Tusen takk for en nydelig blogg og den nytes med stor iver etter å legge om til en mer naturlig helhetlig hverdag. Klem, Linn

 • DIN KOMMENTAR