Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

5 supre oljer til å bruke under øynene

Du kan helt fint bruke oljer rundt øynene. Selv bruker jeg stort sett den samme oljen rundt øynene som jeg bruker i resten av ansiktet. Men ønsker du å gi den ømfintlige og tynne huden rundt øynene ekstra oppmerksomhet, kan du prøve en av disse:

 • Druekjerneolje (grapeseed oil): Kan redusere mørke ringer under øyene og jevne ut hudtonen, i tillegg til å gi mye fukt. Dessuten virker oljen oppstrammende på huden.
 • Nypefrøolje (rosehip seed oil): Høyt innhold av A-vitamin som har anti-aldrings effekt og kan redusere fine linjer rundt øynene.
 • Castorolje: Kan redusere rynker, poser og mørke ringer under øynene. Trekker raskt inn i huden.
 • Hvetekimolje (wheat germ oil): Veldig rik på E-vitamin som forebygger rynker og andre aldringstegn, gir mye fukt, kan redusere mørke ringer og er fin for sensitiv hud.
 • Gulrotfrøolje (carrot seed oil): Har oppstrammemde effekt, rik på antioksidanter som forebygger aldringstegn, virker helbredende og foryngende på huden.

Påfør noen dråper olje på nyrenset hud morgen og kveld. Bruk ringfingeren og klapp oljen forsiktig inn i huden under og rundt øynene. Vent en liten stund før du påfører makeup etter bruk av øyeolje slik at oljen får trekke godt inn.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

5 KOMMENTARER

 • Reply Ella 3. desember 2017

  Hei! Nylig lagt merke til at jeg har fått rynker tett under det ene øyet, på nedre øyelokk altså, to rynker under hverandre, ikke kråketær. Hvilken eller hvilke oljer vil du anbefale når rynkene er så nærme øyet? Og hvor ofte bør man brukt oljen? Både kveld og morgen? Har lyst til å bedre dette på en naturlig måte.

  • Reply Birgitte 4. januar 2018

   Hei Ella! Vi slipper nok ikke helt unna rynker noen av oss, men de som er forårsaket av tørrhet kan vi hjelpe litt på ved å bruke god fukt. Selv bruker jeg den samme oljen rundt øynene som i ansiktet, uavhenging av hvilken olje jeg bruker. Morgen og kveld er fint, spesielt nå i vinterhalvåret. Du kan også prøve en øyekrem, feks denne fra ISUN: https://www.pureskin.no/products/peptide-eye (veldig drøy i bruk!).

 • Reply Kaja 17. mars 2015

  I dag har jeg testet ut druekjerneolje fra aqua oleum under øynene. Jeg vet at dette merket ikke er økologisk, men jeg har hørt mye bra om merket og det er også mer tilgjengelig enn de økologiske merkene fra iherb. Jeg merker dog at det svir litt i øynene. Oljen skal være helt ren, så jeg lurer på om det er jeg som er oversensitiv? Har du også mulighet til å svare på om kosmetisk arganolje er like god som vanlig arganolje, eller har den kosmetiske oljen blitt «ribbet» for gode egenskaper?

  • Reply Birgitte 20. mars 2015

   Det er helt naturlig at det svir litt om du får oljen inn på øynene. Dette skjer hos meg også noen ganger når jeg bruker olivenolje til å fjerne øyensminke med. Det er ikke noe farlig, og dette er noe man venner seg til. Men du trenger ikke smøre oljen helt inntil øyekanten. Når du blunker vil uansett oljen trekke nærme øyet og gi fukt til huden rundt øyet.

   Vi skiller mellom kulinarisk og kosmetisk arganolje. Kulinarisk arganolje utvinnes på en annen måte og skal kun brukes i matlaging. Kosmetisk arganolje er alle arganoljer beregnet til hud og hår.

   • Reply Kaja 20. mars 2015

    Takk for tilbakemelding, og god helg :)

  DIN KOMMENTAR