Ansiktsolje, Guide til baseoljer, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Alt du vil vite om oljer til hjemmelaget hudpleie

Rene, naturlige oljer er det som har hatt størst innvirkning på huden min, og jeg har derfor laget mine egne ansiktsoljer i en årrekke.

Jeg har pleid å lage ansiktsoljer ut fra sesong og hudens behov, og har gjerne variert litt fra gang til gang fordi jeg tror at hudens behov endrer seg gjennom livet på samme vis som kroppens næringsbehov. Prøv derfor å ikke bli opphengt i én bestemt olje eller én bestemt oppskrift – eksperimentér deg frem på ditt eget kjøkken, bli din egen oljeblandingsekspert og lytt til hudens behov og tilbakemeldinger. Det er tross alt den som forteller deg om det du smører på den eller det den får av næring innenfra er godt nok. Og lek deg og ha det gøy, dette er ikke så komplisert som det kan høres ut!

Baseoljer er vegetabilske oljer fra nøtter, frø og kjerner, og brukes som hovedingrediens i oljeblandinger – gjerne sammen med eteriske oljer. Alle våre baseoljer er økologiske og kaldpressede og kan brukes både alene eller i blandinger for hud og hår.

Baseoljer er vegetabilske oljer fra nøtter, frø og kjerner, og brukes som hovedingrediens i oljeblandinger – gjerne sammen med eteriske oljer. Alle våre baseoljer er økologiske og kaldpressede og kan brukes både alene eller i blandinger for hud og hår.

Her får du mine tips til hvilke oljer som passer nettopp din hudtype best:

  • Søt mandelolje: Rik på mineraler og vitaminer. Lett og fin olje å bruke i oljeblandinger, og også velegnet som kroppsolje og til massasje. Søt mandelolje er ekstremt fuktgivende og egner seg spesielt godt til tørr, irritert og kløende hud, men kan brukes av alle hudtyper. Også fin for flisete negler og tørre neglebånd.
  • Jojobaolje: En multifunksjonell olje (egentlig en flytende voks) som minner om hudens sebum. Virker regulerende på hudens sebumproduksjon, og kan virke balanserende på uren eller fet hud. Passer alle hudtyper, men kan i sjeldne tilfeller virke tilstoppende på porer. Fin olje å bruke i oljeblandinger. Trekker lett inn i huden, gir huden økt elastisitet og er god mot hudproblemer og ved sensitiv hud. Også fin å bruke ved tørt hår.
  • Aprikoskjerneolje: Rik på fettsyrer som gjør den intenst mykgjørende og fuktgivende. Egnet for alle hudtyper, men spesielt god til moden, sensitiv, betent eller tørr og kløende hud. Også fin til strekkmerker. Inneholder E-vitamin som bekjemper frie radikaler.
  • Castorolje (ricinusolje): Velegnet til bruk på både huden og i håret, hvor den utmerker seg med sine fuktbevarende og mykgjørende egenskaper. På huden er castoroljen velegnet til svært tørr hud, strekkmerker, skadet hud/sår og rynker. I håret er den fin for tørt hår og hodebunn. Den er også mye brukt til «oil cleansing».
  • Bringebærfrøolje: Rik på omega-3 og E-vitamin. God for alle hudtyper, hvor den virker oppstrammende og forebyggende mot aldring av huden. I håret virker bringebærfrøoljen fuktgivende og egner seg spesielt godt til tørt hår og kløende hodebunn. Den betegnes som en av verdens rikeste antioksiderende oljer, og utmerker seg som mild beskyttelse mot solen og solbrent hud.

(fortsetter under bildet)

Baseoljer (vegetabilske oljer) har en rekke egenskaper for huden. Her finner du tips til hvilken du bør velge for din hudtype.

  • Granatepleolje: Eksepsjonelt fuktgivende og med anti-age-egenskaper. Bidrar til å beskytte og gjenoppbygge skadet hud. Lindrende på tørr hud, sensitiv hud, eksem og psoriasis. I håret virker granatepleoljen styrkende og gjenopplivende. Dens høye innhold av antioksidanter og nærende vitaminer gjør den velegnet mot flass, tørr hodebunn og håravfall.
  • Vinduekjerneolje: Lett, klar og mykgjørende olje som virker sammentrekkende på huden. Rik på linolsyre og absorberes raskt, uten å etterlate huden fet. Vindruekjerneoljen har sebumregulerende og astringerende egenskaper, som skaper fuktbalanse i kombinert, fet og uren hud. Fin mot akne, rundt øynene og på strekkmerker.
  • Avocadoolje: Virker cellefornyende, nærende, mykgjørende, anti-aging og gir lett solbeskyttelse. Inneholder bant annet vitamin A og D, omega 9 og klorofyll. Spesielt god til tørr, livløs og moden hud, eksem og strekkmerker. Har litt tung konsistens og bør blandes med lettere oljer.
  • Nypefrøolje: Virker cellefornyende og bekjemper aldringstegn. God mot eksem, psoriasis, strekkmerker og arr. Også fin ved fet hud, uren hud og kviser, akne, store porer og ved sensitiv hud. Også egnet mot strekkmerker under og etter graviditet. Ideell mot rynker og virker anti-aging ved å stimulere hudens celledannelse og produksjonen av kollagen og elastin. Rik på E-vitamin som virker antioksiderende og A-vitamin som gir en sunnere hud. I oljeblandinger gjør nypefrøolje at andre oljer ikke virker så fete.
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: