Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Oil cleansing – dyprens med olje

Som dere vet elsker jeg oljer til både rens og fukt av huden, og en av metodene jeg sverger til er oil cleansing, eller oljerens som jeg kaller det. Det er en effektiv, mild og pleiende måte å gi huden en skikkelig dyprens på. Oljen fjerner all makeup og smuss, og huden blir myk og strålende.

Alt du trenger er en kaldpresset økologisk olje. Oliven-, mandel- eller arganolje er fint å bruke. Og en klut, gjerne i økologisk bomull.

Fremgangsmåte: Massér hele ansiktet godt med rikelig mengde olje. Fokuser spesielt på områder med urenheter. Fukt kluten i varmt vann og legg den over ansiktet. La den ligge til den blir avkjølt, fukt den igjen og gjenta noen ganger. Slik vil dampen fra den varme kluten åpne porene og hjelpe oljen med å rense ut skitt og smuss. Jeg liker å gjøre dette i dusjen slik at jeg enkelt kan fukte kluten ordentlig og slipper å tenke på at det blir gris og søl. Deretter bruker du kluten til å tørke av oljen. Da vil makeup og smuss følge med og kluten gir også en en lett peelingeffekt. Avslutt med din vanlige ansiktsolje eller fuktighetskrem.

TIPS: For en kjappere variant kan du bare massére huden med olje og fjerne den med en gang med en klut eller bomullspad. Øyenmakeup kan gjerne fjernes med olje på en bomullspad før du renser resten av ansiktet.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: