Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Oil cleansing – dyprens med olje

Som dere vet elsker jeg oljer til både rens og fukt av huden, og en av metodene jeg sverger til er oil cleansing, eller oljerens som jeg kaller det. Det er en effektiv, mild og pleiende måte å gi huden en skikkelig dyprens på. Oljen fjerner all makeup og smuss, og huden blir myk og strålende.

Alt du trenger er en kaldpresset økologisk olje. Oliven-, mandel- eller arganolje er fint å bruke. Og en klut, gjerne i økologisk bomull.

Fremgangsmåte: Massér hele ansiktet godt med rikelig mengde olje. Fokuser spesielt på områder med urenheter. Fukt kluten i varmt vann og legg den over ansiktet. La den ligge til den blir avkjølt, fukt den igjen og gjenta noen ganger. Slik vil dampen fra den varme kluten åpne porene og hjelpe oljen med å rense ut skitt og smuss. Jeg liker å gjøre dette i dusjen slik at jeg enkelt kan fukte kluten ordentlig og slipper å tenke på at det blir gris og søl. Deretter bruker du kluten til å tørke av oljen. Da vil makeup og smuss følge med og kluten gir også en en lett peelingeffekt. Avslutt med din vanlige ansiktsolje eller fuktighetskrem.

TIPS: For en kjappere variant kan du bare massére huden med olje og fjerne den med en gang med en klut eller bomullspad. Øyenmakeup kan gjerne fjernes med olje på en bomullspad før du renser resten av ansiktet.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

3 KOMMENTARER

 • Reply Liv 17. desember 2015

  Prøv aprikoskjerneolje i oljeblandingen din. Den trekker lettere inn i huden. Jeg supplerte min blanding av argan- og mandelolje med apriksoskjerneolje og det ga bedre fukt ettersom de andre ikke trekte godt nok inn.

 • Reply Annbjørg 16. juli 2015

  Hvor varmt vann bruker du? Jeg har prøvd denne metoden hver dag i over en måned nå. Først ble huden veldig fet med mye urenheter før den begynte å balansere seg og bli så og si perfekt. Nå har huden min som i utgangspunktet var fet blitt ekstremt tørr og flasser. Har også fått tilbake urenheter .Bruker arganolje som jeg renser og smører ansiktet med om kvelden og om morningen vasker jeg bare ansiktet med lunkent vann og honning. Kan det være at huden bare tilpasser seg fortsatt, eller gjør jeg noe feil?

  • Reply Birgitte 18. juli 2015

   Det er greit å ikke bruke for varmt hvis huden blir veldig tørr av det. Kanskje du skal droppe honningen og bare bruke lunkent vann om morgenen? Ja det kan hende huden fremdeles tilspasser seg men det kan også være andre ting. Som solkrem eller sminke du kanksje reagerer på, at du drikker for lite eller mangler noe i kosten. Litt vanskelig å si, det er gjerne sammensatt. Prøv å tenk litt over helheten, kanskje det er noen andre endringer du også har gjort?

   Håper du finner ut av det, masse lykke til! :)

  DIN KOMMENTAR