Grønn livsstil, Helse, Hygieneprodukter, Iherb.com, Livsstilsendring, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Sunnhet, Verstingstoffer

Trygge tamponger

Bruker du fremdeles tamponger med klorbleket bomull, fulle av sprøytemidler, syntetiske materialer og kjemiske tilsetningsstoffer? Er du i tillegg klar over at du utsetter deg for det kreftfremkallende stoffet dioksin, som er et biprodukt av klorbleking, og som er knyttet til kreft, endometriose, dårlig sædkvalitet og svekkelse av immunsystemet?

Ikke så rart hvis du svarer ja på det første spørsmålet, det gjør vel de fleste av oss. Til og med jeg som er godt over gjennomsnittet opptatt av giftfrie produkter må innrømme at jeg ikke har vært ordentlig klar over tampongenes gifitge bakside før nå nylig.

At tamponger, truseinnlegg og bind inneholder ekle tilsetningsstoffer og kreftfremkallende biprodukter er én ting, – det verste er det faktum at det ikke er noen andre produkter vi har nærere innpå kroppen enn disse! Time etter time får disse giftstoffene utsondres blant våre edleste deler. Nei, det holder med PMS og hormonkviser en gang i måneden. Vi burde ikke trenge å bekymre oss for alvorlige tampongbivirkninger i tillegg.

                                  image

Heldigvis finnes det et sunt alternativ for de av oss som foretrekker tamponger:

Natracare lager tamponger, bind og truseinnlegg av 100 % økologisk bomull. De er selvsagt ikke klorbleket og er helt fri for syntetiske materialer og kjemiske tilsetningsstoffer.

                              image

Natracare får du blant annet på iherb.com, etgronnerehjem.no, kinsarvik.no og lovelula.com.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: