Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Hjemmelaget økologisk leppeskrubb og leppebalsam

Rekk opp hånda alle som har tørre lepper akkurat nå! Det kalde været har sluppet litt taket her på Østlandet, men har etterlatt seg sprukne og tørre lepper på både store og små. Både tørr og varm inneluft og den kalde lufta utendørs gjør leppene tørre og da er det viktig med ekstra pleie og fukt. Men dropp konvensjonelle leppeprodukter som er fulle av parafin og andre mineraloljer, og lag heller din egen økologiske leppepleie på 1-2-3.

Først vil jeg vise deg en latterlig enkel oppskrift som vil gjøre tørre og flassende lepper silkemyke på null komma niks. Leppeskrubb er nemlig løsningen for å få myke lepper i en fei. Skrubber du bort tørr hud trekker dessuten leppebalsam seg bedre inn i huden og resultatet er enda mykere lepper. Det er utrolig lettvint å lage og holder seg lenge i baderomsskapet. Og kanskje du allerede har ingrediensene i kjøkkenskapet ditt?

Hjemmelaget økologisk leppeskrubb:

  • 1 ts økologisk sukker (bruk det du har, både hvitt og brunt sukker og kokossukker funker)
  • 1 ts kaldpresset økologisk kokosolje
  • 1 ts økologisk honning (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Bland ingrediensene godt i en liten skål. Påfør leppeskrubben med fingrene og skrubb forsiktig med sirkelbevegelser. Vask av med en fuktig klut og avslutt med leppebalsam. Det du eventuelt har igjen kan du oppbevare i en liten boks eller et lite glass med tett lokk.

Vil du ikke lage skrubben selv kan jeg anbefale denne fine økologiske leppeskrubben fra norskproduserte Nykr.

Leppebalsam er selvsagt et must for tørre vinterlepper, og når leppene er ferdig skrubbet og klare er denne hjemmelagede leppebalsamen perfekt for å gi ekstra pleie og for å holde leppene myke gjennom hele dagen:

Hjemmelaget økologiske leppebalsam – gir ca. 10 stk:

  • 1 ss økologisk plantevoks, som carnauba-, soya- eller candelillavoks
  • 3 ss kaldpresset økologisk olje, som kokos-, mandel- eller avokadoolje
  • 5–10 dråper valgfri økologisk eterisk olje, f.eks. peppermynte, vanilje, appelsin eller grapefrukt (kan sløyfes)
  • ¼ ts økologisk kakaosmør, sheasmør eller andre mykgjørende plantesmør (kan sløyfes)
  • Tomme leppebalsamtuber eller små bokser med skrulokk (fås på eBay.com, Panduro og andre hobbybutikker).

Slik gjør du:
Smelt voksen og ev. plantesmøret i en glassbolle over vannbad ved lav temperatur. Tilsett oljen og ta bollen vekk fra varmen. Ha i eterisk olje, litt etter litt mens du rører forsiktig. Dersom blandingen begynner å stivne, setter du bollen tilbake i vannbadet. Hell blandingen over i tomme leppebalsamtuber eller små bokser med skrulokk. Bruk gjerne en liten trakt eller pipette og la blandingen stivne før du setter på lokket.

TIPS! Setter du på en fin etikett er dette perfekte gaver å gi bort til jul 😊

 

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: