Grønn livsstil, Kosthold, Økologisk, Plantebasert, Tips & triks

Slik lager du verdens vakreste isbiter

Tenk at noe så enkelt kan bli så himla fint!

Dekorative isbiter er en super måte å få brukt opp det du har til overs av frukt, bær, urter eller spiselige blomster på. Og så ser jo vannet ekstremt mye mer fristende ut, og da drikker du kanskje mer i varmen også. Disse kan du dessuten bruke både i vannglasset og i sommerdrinken.

Bruk det du har av:
-Blomster, se dette innlegget for tips til spiselige blomster.
-Frukt, alt av frukt kan brukes. Skjær det i passende biter før du har det i formene. Trenger ikke skrelles hvis det er økologisk.
-Bær, kan brukes hele, bortsett fra jordbær som bør deles hvis de er store.
-Urter, setter både smak og gir helseeffekt, les mer her.

Og du – husk å bruke økologiske eller villhøstede ingredienser, da ;)

Slik gjør du:

  • Vask og skrell frukten du vil bruke. Bær, blomster og urter renses og vaskes ved behov.
  • Bruk gjerne isbitform i rustfritt stål. Jeg digger denne som du får på Beeorganic.no.
  • For å få klarere isbiter kan du teste dette tipset: Kok vannet i 2 minutter og la det avkjøle seg til romtemperatur før du har det i formene. Dette fjerner en del av luften i vannet og kan gjøre at isbitene ikke blir så tåkete.
  • Legg det du vil bruke av urter, blomster, frukt eller bær i isbitformen. Tenk litt på hva du vil bruke dem til – for eksempel kan du lage noen med agurk og mynteblader til en mojito eller sitrusfrukter til en iste eller lemonade.
  • La isbitene stå i fryseren til de er helt frosne.
  • Vil du lage skikkelig store isbiter som passer i en vannmugge eller karaffel, kan du bruke et muffinsbrett istedenfor isbitform. Her kan du godt bruke hele skiver av sitron, kiwi eller lime.

TIPS! Du kan også lage isbiter av fruktpuré, ferskpresset grønnsaksjuice, fruktjuice, kaffe (supert å helle melk over for en kjapp iskaffe), eller bruk ingefær, kajennepepper og sitron og lag noen skikkelige detox-isbiter!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: