Grønn livsstil, Hår, Hjemmelaget kosmetikk, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Hjemmelaget maske til sommerhåret

Om sommeren trenger håret ekstra mye fukt og pleie etter mange timer i sol, saltvann og klor. I tillegg er det jo i ferien vi ofte har mest tid til egenpleie.

Det som er så flott er at hårmasker kan lages av noen du garantert har i skapet – uansett om du befinner deg hjemme eller på hytta i sommer. Har du for eksempel olivenolje, avocado, jordbær eller kamillete, er du langt på vei til sunnere, blankere og mykere ferielokker. Er du bortreist andre steder på ferie, finner du garantert noen av disse ingrediensene i den lokale matbutikken eller på et marked.

Her får du tips til fem forskjellige hårmasker tilpasset din hårtype. Oppskriftene er hentet fra boka mi, Renere liv. Husk å bruke økologiske ingredienser så langt det lar seg gjøre, da!

For farget hår:
Varm ½ dl olivenolje og tilsett 5 dråper eterisk olje av rosmarin. Masser inn i håret med fokus på lengdene. Ta på dusjhette eller pakk inn håret i et håndkle og la masken sitte i 20 minutter før du vasker ut med sjampo.

For bleket/stripet hår:
For tørt bleket hår, mos en avocado og tilsett 1 ts kokosolje. La masken virke i 15 minutter og vask ut med sjampo. For å friske opp lyse lokker, skyll håret med en blanding av kamillete og sitronsaft blandet i vann. Sitt 30 minutter i sola og skyll ut.

For krøller:
Mos ½ avocado i blender og tilsett 1 ts mandelolje (du kan også bruke olivenolje). Ha i vått, nyvasket hår og la virke i 30 minutter. Skyll godt og avslutt med balsam.

For fett hår:
Bland 1 dl ferske jordbær og 1 ts sitronsaft i blender. Ha i hår og hodebunn og la virke i 10 minutter. Vask ut med sjampo. Avslutt gjerne med å skylle håret med eplecidereddik blandet i vann

For tynt og flatt hår:
Bland ca. 2 dl øl (ja, øl!) med 1 ts mandelolje (du kan også bruke olivenolje). Ha det i nyvasket, fuktig hår og la det virke i 15 minutter før du skyller ut.

Psst! Visste du at noen oljer, som olivenolje og kokosolje, har naturlige solbeskyttende egenskaper i seg? Enda en god grunn til å bruke oljer både på huden og i håret!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Julie 28. juli 2016

  Hei Birgitte!

  Jeg trenger gardiner til rommet mitt. Jeg vil at de skal være lystette, fordi jeg skal sove der. Jeg har prøvd å finne ut om det finnes noen som selger lystette gardiner laget av økologisk materiale eller lin, men det var vanskelig å finne dette. Hva slags gardiner bruker du f.eks.? Jeg har lest boken din, så da har jeg blitt veldig bevist på dette området, jeg ønsker jo ikke puste inn kjemikalier som kan være i stoffet, skal jo tross alt være mye på dette rommet :)

 • Reply Jeanett Flusund 26. juli 2016

  Takk for gode tips! Dette må prøves :)

  • Reply Birgitte 26. juli 2016

   Takk Jeanett! Håper du liker det :)

  DIN KOMMENTAR