Familie og hverdag, Kosthold, Økologisk

Klikk hjem økologisk mat rett fra bonden

Nystartede Dyrket.no vil gi deg de beste, reneste og ferskeste matvarene fra lokale produsenter, med kun et tastetrykk.

Før i tiden gikk man til slakteren, fiskeutsalget og bonden for å få tak i ferske, naturlige råvarer. Siden den gang har industrien og storproduksjonen tatt over og produsentene sitter enten igjen med en brøkdel av fortjenesten eller blir utkonkurrert av masseprodusert mat – samtidig som det blir et fattig utvalg av kortreiste og økologiske varer for oss kunder. Dette vil Jørgen Harsem og Mikkel Laurendz, som står bak Dyrket.no, gjøre noe med. De var selv lei av å bruke masse tid på å finne ferske og økologiske varer og bestemte seg for å bidra til å forandre matvarebransjen.

– Vi i Dyrket.no jobber for å gi nordmenn de beste, reneste og ferskeste matvarene fra lokale produsenter i området der de bor. Vi leverer mat direkte fra bonden og produsentene til bordet, slik at reisetiden mellom åkeren og kjøkkenbenk blir så kort og skånsom som mulig, sier kvalitetssjef Mikkel Laurendz.

Ved å kutte ut alle fordyrende mellomledd, går mesteparten av det du betaler for produktene rett til menneskene som lever og ånder for å produsere god mat. I tillegg til at produsentene sitter igjen med overskuddet, får vi som handler maten bedre råvarer på kjøkkenbenken. Dessuten får vi tilgang på mat fra spennende, lokale produsenter som vi ellers ikke finner i vanlige matbutikker.

– Det finnes utrolig mange gode produsenter nesten ingen vet om her i landet. Vi har samlet dem på ett sted. Slik at nordmenn kan få tak i alt det gode Norge har å by på, forklarer Laurendz.

Når du bestiller varer på Dyrket.no bestiller du direkte fra bonden, fiskeren eller osteprodusenten. Kun det du har bestilt vil bli høstet eller foredlet, før det plukkes opp av Dyrket.no og blir levert direkte hjem til deg. Ingen lagertid, ingen hyllefyll og ikke noe matsvinn. Skal det blir ferskere eller mer bærekraftig må du nesten ut og sanke maten selv!

I tillegg til økologiske grønnsaker, kjøtt og fisk, selger Dyrket.no masse forskjellige basisvarer, som pålegg, brød, knekkebrød, nøtter, sauser, mel, pasta og oljer. Nettbutikken har lager og utlevering på Jar, og leverer foreløpig til Oslo, Asker og Bærum, men gjengen har ekspansjonsplaner så snart veksten er god nok.

– Responsen har så langt vært veldig god. Det er mange som setter pris på kvalitet og økologiske produkter, avslutter Laurendz.

Les mer på Dyrket.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: