Baking, Glutenfri bakst, Glutenfritt kosthold, Kosthold, Matallergier, Middag, Plantebaserte oppskrifter

Glutenfri pizzabunn og pitabrød

Jeg har funnet frem til en perfekt oppskrift på glutenfri pizzabunn og pitabrød (jepp, den samme deigen funker til begge deler!). Denne oppskriften er med gjær, men jeg skal forsøke en variant uten neste gang, til alle dere som lever gjærfritt.

Du trenger:

 • Ca. 400 g Jyttemel + litt til utkjevling (Jyttemel fås i de fleste dagligvareforretninger og helsekostbutikker)
 • 4 dl lunkent vann
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 1 ts søtning (jeg bruker yacon- eller lønnesirup)
 • Litt salt

Gir ca. 4 små pizzabunner eller 6 pitabrød

Slik gjør du:

Bland vann, gjær, søtning og salt i en bolle. Ha i melet og rør godt. Eltes i kjøkkenmaskin eller for hånd til du har en fast og fin deig.

Pizzabunn: Del deigen i 4 og kjevle ut bunnene til ca. 1/2 cm tykkelse. Legges på bakepapir på en stekeplate og heves under kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Forstekes midt i ovnen på 225 °C i 5-10 minutter.

Pitabrød: Del deigen i 6 og form pitabrødene med hendene. Tykkelsen bør være omtrent 1/2 cm. Det er viktig at brødene er jevne og uten hull i overflaten. Heves under kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Stekes på varm stekeplate (uten bakepapir) i 8-10 minutter på 225 °C.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply Anne 23. november 2015

  Hei Birgitte, takk for bra oppskrift på pizzabunn. Jeg bruker aldri gjær i pizzadeigen, det er helt unødvendig. Steker i varmluft kun med undervarme for sprø og deilig bunn. Stek gjerne bunnen først noen minutter før man legger på fyllet. Jeg prikker med en gaffel og pensler bunnen med olivenolje.
  Har akkurat laget meg sunne knallgode knekkebrød utfra ulike frø og mel jeg hadde i skuffen. Har i vann, kanel og urtesalt til en passende masse før jeg pensler det utover på bakepapir og steker i få minutter på ca. 175 grader. Takk for herlig og inspirerende side som jeg stadig er innom for å få nye tips til en sunn og økologisk livsstil.

  • Reply Birgitte 23. november 2015

   Takk for hyggelig kommentar Anne :)

   Kanel i knekkebrødene hørtes godt ut, det må jeg teste en dag.

   Birgitte :)

  DIN KOMMENTAR