Familie og hverdag, Grønn livsstil, Kosthold, Livsstilsendring, Økologisk, På reise, Plantebaserte oppskrifter, Salater & småretter, Tips & triks

Økologisk lunchsalat på norgesglass

Salat på norgesglass er en supersmart måte å få i seg en sunn og god lunch på, og en enklere måte å spise økologisk på, da det ikke er mange kantiner, cafeer og salatbarer som tilbyr økologiske salater. Dessuten er det en genial måte å bruke opp matrester på.

Glass holder salaten frisk mye lenger enn en plastboks – derfor kan du godt lage salaten kvelden i forveien for å spare tid om morgenen. Dessuten ser en lekker salat på glass mye freshere og mer innbydende ut. For ikke å glemme at det er mye mer miljøvennlig å velge glass fremfor plast, selvfølgelig.

Slik lager du din egen lunchsalat på norgesglass:

Trikset er å legge dressingen i bunnen, noen fuktbestandige grønnsaker i midten og grønne bladgrønnsaker eller salat på toppen, slik at dressingen holdes vekk fra det grønne under oppbevaring. Hvis ikke blir de grønne bladene vasne og uapetittelige.

  • Start med et rent norgesglass eller liknende glass med lokk.
  • Legg ingrediensene lagvis. Begynn med dressingen og legg deretter på andre fuktige ingredienser, slik som tomater, agurker osv.
  • Fortsett med grønnsaker som tåler fuktighet godt, slik som gulrøtter, kål, reddiker, løk, brokkoli, sukkererter eller aspargesbønner. Disse passer på at dressingen ikke trekker opp i salaten på toppen.
  • På toppen kan du legge proteinrike bønner, linser, kikerter eller quinoa, sammen med tørre ingredienser, som bladgrønnsaker/salat, pasta, krutonger, nøtter, frø eller annen crunchy topping.
  • Skru lokket godt igjen og oppbevar glasset i kjøleskap frem til salaten skal spises.
  • Så er det bare å riste og vende godt på glasset slik at dressingen fordeles, ha det over i en dyp tallerken eller nyte den sunne og gode lunchen rett fra glasset.

Her vil jeg dele min favorittoppskrift på quinoasalat som egner seg veldig godt å ha med seg i glass. Oppskriften finner du også i Renere liv.

Quinoasalat med massért brokkoli:

Gir 2 porsjoner

½ brokkoli
Kaldpresset olivenolje
Sitron
1 dl quinoa
1 stor håndfull blandede grønne salatblader etter smak
Noen tynne skiver rødløk eller hakket vårløk
En håndfull spirer
En håndfull cherrytomater, delt i to

Dressing:

4 ss kaldpresset olivenolje
1 ts revet hvitløk
2 ss sitronsaft
½ ts dijonsennep
1 ts lønnesirup
Salt og pepper etter smak

Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl. Kutt brokkolien i små buketter og ha dem i en bolle. Tilsett rikelig med olivenolje og en skvis med sitronsaft og bland godt. Massér brokkolien med hendene i 20–30 sekunder (dette gjør at brokkolien mykner og får en helt annen konsistens enn helt rå brokkoli).

Bygg opp salaten: Lag dressingen og ha denne i bunnen av glasset. Vil du gjøre det enda enklere kan du selvsagt bruke en ferdigkjøpt dressing, en kremet balsamicoedikk el.l. Legg deretter i tomatene og løken. Så har du i quinoaen og spirene, og legger til slutt salatbladene på toppen. Skru på lokket og gled deg til en økologisk lunch som vil holde deg mett og god helt frem til middag.

 

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: