Baking, Familie og hverdag, Glutenfri bakst, Glutenfritt kosthold, Kosthold, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter

Økologiske kokosmakroner

Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg baker syv sorter, men det er visse ting jeg bare lage for at det skal bli ordentlig jul. Pepperkaker er selvskrevne så klart. En annen ting jeg bare må ha er kokosmakroner. Selvsagt fordi det smaker jul, men også fordi det er så latterlig enkelt å lage – noe som passer meg perfekt!

Kokosmakronene mine er frie for både hvitt sukker, egg, mel og melkeprodukter, og passer perfekt som et litt sunnere alternativ til julekos og til deg med allergier. Disse kan du dessuten ha i en fin boks og gi bort i julegave til den som har alt (hvis det blir noen til overs, da…).

Istedenfor eggehvite bruker jeg banan som bindemiddel i disse. Det funker helt utmerket. Kokosmakronene blir akkurat passe seige og sprø på én gang.

Bruk gjerne smeltet hjemmelaget sjokolade til å dyppe kokosmakronene i, eller for eksempel sjokolade fra Berit Nordstrand, som er økologisk og kun søtet med kokosblomstsukker. Eller spis dem som de er hvis du liker dem best sånn.

Birgittes økologiske kokosmakroner:

Gir ca. 12 makroner

1 moden økologisk banan

3 dl økologisk revet kokos

3 ss økologisk lønnesirup

50 gram sjokolade til å dyppe i (valgfritt)

  1. Begynn med å sette ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
  2. Kjør banan, revet kokos og lønnesirup i en foodprosessor til alt er godt blandet. Tilsett ev. litt mer kokos hvis du vil ha det fastere.
  3. Bruk en spiseskje til å ta opp passe mengde og form makronene i håndflaten. Husk at de ikke trenger å være perfekte!
  4. Stek kokosmakronene på et stekebrett med bakepapir midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gylne. La de avkjøles på rist.
  5. Smelt sjokoladen over vannbad mens kokosmakronene avkjøles.
  6. Dypp en og en kokosmakron i smeltet sjokolade. La sjokoladen gå litt over kanten nederst.
  7. Sett kokosmakronene på et bakepapir og la de stå til sjokoladen er stivnet.
  8. Nyt!
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: