Familie og hverdag, Juice & smoothies, Kosthold, Plantebaserte oppskrifter, Spis deg vakker, Supermat & greens

Lag smoothies til en hel uke på 1-2-3

Med porsjonspakker i fryseren blir det enkelt å holde på de sunne nyttårsforsettene.

Smoothies er en genial måte å få i seg mer frukt og grønt på, og er perfekt som en sunn start på dagen. Men hvem har egentlig tid til å stå og lage det hver eneste morgen? Her skal du få et supert tips som sikrer deg en smoothie hver eneste dag på null komma niks.

  • Begynn med å handle inn ekstra med frosne eller ferske bær, grønne bladgrønnsaker, som grønnkål og spinat, og bananer, ananas, mango eller andre favorittfrukter. Kjøp gjerne inn ekstra hvis noe er på tilbud. Har du frukt eller grønt som begynner å bli overmodent, er dette også en fin måte å bruke det opp på.
  • Sett av litt tid på søndag kveld. Finn frem frukt, grønt, bær og annet som du vil ha i smoothiene dine. Putt det i skåler og sett det utover kjøkkenbenken. Finn frem BPA-frie plastposer/fryseposer eller andre giftfrie beholdere som tåler fryser. Her får du kjøpt poser med lukkefunksjon som skal være helt giftfrie og som kan brukes mange ganger.
  • Så er det bare å sette i gang med å fylle hver pose med ingredienser til 1 smoothieporsjon. Jeg liker kombinasjoner med grønnkål eller spinat (økologisk så klart), banan eller ananas og ulike typer bær. Ofte har jeg i avokado også. Og så lager jeg gjerne noen varianter med sjokoladesmoothie, hvor jeg bruker rått kakaopulver, dadler, banan og cashewnøtter, og så har jeg i kokosmelk eller mandelmelk når smoothien går i blenderen. Ikke heng deg for mye opp i oppskrifter, lek deg heller med ulike kombinasjoner, så får du en helt ny smak hver dag.
  • I tillegg til frukt, bær og grønt, kan du også ha i kokosolje, kakao, dadler, nøtter, gojibær eller andre sunne favoritter. Men frø, som chiafrø, linfrø eller hampfrø, er lurt å ha i når du skal lage selve smoothien, for de kan sette seg fast i posen i fryseren. Hvis du bruker supermat, som hvetegress, spirulina, maca el.l. kan dette også puttes rett i blenderen når du lager smoothien.
  • Forsøk å legge innholdet litt flatt utover i posen, slik at ikke alt kommer ut som en stor frossen klump når du skal bruke det.
  • Når posene er fylte er det bare å slenge dem i fryseren, og vips – så har du smarte porsjonspakker som bare kan poppes rett i blenderen om morgenen (og null unnskyldninger for ikke å drikke sunn smoothie hver dag..). Så tilsetter du bare vann, juice eller nøttemelk og kjører blenderen til du har perfekt konsistens.

Les også Den lille smoothieguiden hvor du får masse tips til hvordan du bygger opp en smoothie og oversikt over spennende ingredienser du kan bruke. Og her finner du min favorittoppskrift på grønn smoothie.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: