Baby & barn, Familie og hverdag, Kosthold, Nøtter & frø, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter, Sukkerfritt kosthold

Økologiske rå sjokokuler

Jeg vet ikke med deg, men jeg kjenner fortsatt på sukkersuget etter julas søte utskeielser. Men istedenfor å tenke at det ikke er lov å kose seg med noe søtt og godt, så lager jeg heller sunn og god godis som både gir energi, masse næringsstoffer og som ikke minst tilfredsstiller søtbehovet. 

Jeg har dessuten en veldig kresen treåring i huset, så jeg prøver stadig vekk å komme opp med enkle måter å få i han sunn og god næring på. Og noe som det går mye av er de rå sjokokulene mine, som er fulle av sunt fett, protein, omega-3, mineraler og antioksidanter. Disse superkulene er perfekte som et lite mellommåltid, en liten dessert etter middagen, eller rett og slett til gretne barn som ikke vil være med hjem fra barnehagen ;)

Jeg bruker masse kokosolje i disse, først og fremst på grunn av det sunne fettet, som er ekstra viktig for små barn i utvikling, og som gir god og langvarig energi. Og så er det dessuten helt supert for tørr vinterhud!

Dadler er rike på fiber, kalium, kobber og magnesium. Og selv om de inneholder en del naturlig sukker, så er det hundre ganger bedre enn raffinert sukker. Og så er de med på å gjøre sjokokulene myke og saftige.

Den rå kakaoen er rik på antioksidanter og næringsstoffer som er supert for både huden, immunforsvaret og ikke minst humøret (perfekt for deg som har litt vinterblues).

Chiafrø er proppfulle av omega-3, protein, kalsium, kalium og jern, og så gir de en deilig knasende krønsj til disse kulene.

ØKOLOGISKE RÅ SJOKOKULER (veganske og glutenfrie):

Gir ca. 10 kuler

5 myke økologiske dadler (jeg bruker Coop Änglamark sine)
2 ss kaldpresset økologisk kokosolje (Nutiva er min favoritt)
2 ss rått kakaopulver (iherb.com)
1 dl økologisk havregryn
2 ss økologiske chiafrø (iherb.com)
En liten klype himalayasalt
(Du kan også tilsette litt nøtter, hampfrø, blåbær eller gojibær, eller prøve deg med litt krydder, som kanel, ingefær eller chili).

Kjør alt i foodprosessor til du har en jevn masse. Form kuler med hendene og sett dem kaldt slik at de stivner. Er massen for myk til å jobbe med, kan du sette den i kjøleskapet en liten stund før du former kulene. Prøv gjerne å rulle kulene i kokosmasse, chia- eller hampfrø, hakkede nøtter eller i kakaopulver, så får du litt forskjellige spennende varianter som er fine å se på, i tillegg til at de smaker farlig godt.

Y U M ! 💚

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: