Detox, Grønn livsstil, Juice & smoothies, Juicing, Kosthold, Plantebaserte oppskrifter

Den ultimate grønne smoothien

Jeg er fullstendig hekta på grønne smoothies om dagen. Jeg elsker jo grønn juice, men i travle perioder synes jeg smoothies er et bedre alternativ. Det går kjappere å lage, inneholder mer fiber og holder meg mett lenger. Dessuten er det en enkel måte å få i seg supersunne oljer fra frø og nøtter, og du kan også tilsette grønne tilskudd, som hvetegress eller byggress.

DEN ULTIMATE GRØNNE SMOOTHIEN:

(Gir 2 store glass)

1 stor neve grønnkål eller spinat

1 banan

1/4 avocado

1/4 selleristang, en liten brokkolibukett eller annen valgfri grønnsak

1 ts chiafrø eller hampfrø

1 liten håndfull rå cashewnøtter

2 dadler eller annen sunn søtning (smak til)

4 dl vann

Kjør alt i blender. Tilsett mer vann om du ønsker en tynnere konsistens. Du kan også erstatte vannet med nøttemelk for en rikere og enda mer mettende variant, eller med eplejuice dersom du vil ha en søtere smoothie.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

21 KOMMENTARER

 • Reply Liv Martinsen 29. november 2017

  Hei
  Takk for fin oppskrift. Når jeg lager grønn smoothie av grønnkål / spinat så skummer det så veldig. Er dette skummet farlig? Hvorfor skummer det? Vet du det?

  • Reply Birgitte 30. november 2017

   Hei! Så hyggelig at du liker oppskriften. Dette vet jeg ikke, dessverre, men er helt sikker på at det ikke er noe farlig ;)

 • Reply marita 24. april 2015

  Hva mener du med små barn? Jeg har to gutter på 4,5 år og snart 6 år som elsker «Hulken-smoothie» som jeg kaller det. I den smoothien har jeg mye spinat.. Trodde det var supersunt, visste ikke at det er mye oksalsyre i spinat:/

  • Reply Birgitte 24. april 2015

   Når det gjelder spinat er det spesielt dette med nitratinnholdet (som omdannes til nitritt) som kan være skadelig fordi de opptar nitritt raskt i blodet, og det kan hindre transport av oksygen rundt i kroppen. Men disse anbefalingene gjelder barn under 1 år, og du kan nok trygt gi barna dine spinat – men kanskje ikke hver eneste dag? Det er jo supert å variere med f.eks grønnkål eller romanosalat. Så smart å kalle det «hulkensmoothie», det må jeg huske på når Jonathan blir eldre ;)

 • Reply Andrea 15. april 2015

  Hei Birgitte!:-)
  Tusen takk for en super blogg!
  Jeg lurer på hva slags blender du bruker, eller om du har noen blendere du anbefaler?
  Mvh Andrea

  • Reply Birgitte 15. april 2015

   Hei og takk for det, Andrea :)
   Jeg sverger til Nutribullet, men ser at den ikke kan bestilles fra TvShop lenger.. Men de har den sikkert et annet sted, kanskje man kan få den fra England? Har du bra budsjett er jo Vitamix den store stjernen. Men det finnes gode og billigere varianter selvsagt. For øyeblikket holder jeg på å teste en ny blender som kommer til Norge som heter Oster Versa, anmeldelse av den kommer snart ;)

 • Reply Hildegunn 27. mars 2015

  Hei! Jeg har hørt at spinat og grønnkål ikke bør spises rå (pga. antinæringsstoffer? Husker ikke sikkert). Hva tenker du om dette? Vet du hva jeg evt. kan etstatte spinat/grønnkål med i smoothien? Takk :)

  • Reply Birgitte 27. mars 2015

   Små barn bør unngå dette pga høyt nivå av oksalsyre, og de som har problemer med skjoldbruskkjertelen kan ha nytte av å begrense inntaket pga goitrogene stoffer, men ellers ser jeg ikke noen grunn til å ikke spise disse rå i normale mengder. Dersom du vil bruke noe annet er f.eks romanosalat fint. Generelt kan du bruke alle slags grønne bladgrønnsaker i grønn smoothie.

 • Reply Maren 16. mars 2015

  Hei hei. Jeg er allergisk mot avokado – har du noen tips til hva jeg kan bruke som erstatning i f.eks smoothies?

  • Reply Birgitte 20. mars 2015

   Rå cashewnøtter gir litt av den samme kremete effekten, og banan er også fint for å gi en litt kremete konsistens slik avokadoen gir.

 • Reply Ruben 16. mars 2015

  Heisann!

  Vet du om grønn te, hvit te, Rooibos te, eller andre typer te kan danne noen som helst helseskadelige stoffer hvis de trekkes for lenge?

  Og i så fall hvilke typer, og hvor lenge må de evt. da trekke for å danne helseskadelige stoffer?

  Jeg trekker enten grønn te, hvit te, eller Rooibos te i en teklype helt fra morgenen av(7 – 8 tiden), og fyller da på varmt vann og drikker den første koppen etter den har trukket i ca. 5 – 10 min.

  Så koker jeg opp nytt vann og heller over, og da kan den gjerne stå og trekke noen timer på kjøkkenbenken før jeg drikker den. Men hvis den blir stående over ca. 2 timer på kjøkkenbenken så setter jeg den inn i kjøleskapet fremdeles med teklypen og tebladene i, og jeg kan da drikke kopp nr. 2 veldig sent på dagen.

  Noen ganger kan jeg til og med la den bli stående i kjøleskapet over natten, og drikker den da kald neste dag – men hvis jeg gjør det så tar jeg ut av teklypen med tebladene på kvelden.

  Kan noe av denne tetrekkingen/tebryggingen som jeg gjør danne noen som helst helseskadelige stoffer, eller vil det tvert imot være bra fordi en trekker ut enda mer av de bra stoffene i teene?

  Vil det kunne danne noen som helst helseskadelige stoffer hvis jeg lar teklypen med tebladene også være i over natten? Da har jo teen trukket i minst et døgn!

  All teen er såkalt loose leaf og USDA Organic.

  Takk på forhånd.
  Mvh. Ruben.

  • Reply Birgitte 16. mars 2015

   Nei, det har jeg aldri hørt om. Så lenge teklypen er av rustfritt stål og eventuelle teposer er miljøvennlige så bør det gå fint :)

 • Reply Ruben 12. mars 2015

  Anbefaler du fremdeles Natures Gate Creme De Mint tannkremen eller har du fått en ny favoritt?

  Ser den inneholder bla. Baking Soda, som vel egentlig er et ganske hardt slipemiddel for tennene/emaljen som man ikke bør bruke daglig?
  Vet du forresten RDA verdien på den?

  Hva med Kiss My Face Triple Action Cool Mint Gel, hva mener du om den – og har du prøvd den?

  • Reply Birgitte 13. mars 2015

   Ja, jeg bruker fremdeles Natures Gate Creme De Mint.

   Natron (baking soda) er supert til tennene, men selvsagt ikke ren natron rett på tennene hver eneste dag. Det blir det jo heller ikke når det er en ingrediens, sammen med mange andre ting, i en tannkrem.

   Jeg vet dessverre ikke RDA-verdien.

   Den har jeg ikke prøvd, men bortsett fra at den inneholder potassium sorbate, som kan være allergifremkallende, så ser den ok ut.

 • Reply Elin danielse 11. mars 2015

  Finmaler salt og blander m olivenolje til en ansiktspeeling. Men blir flassete i kinnene -selv om huden blir glatt og pen ellers.

  • Reply Birgitte 12. mars 2015

   Jeg synes du heller skal prøve med natronpeeling, og kun 1 gang i uken :)

   • Reply Elin danielse 12. mars 2015

    Takk for svar

 • Reply Elin Danielsen 11. mars 2015

  Takk for så flott, forfriskende og god grønn smoothie oppskrift. Synes det er vanskelig å lage gode grønnsakssmoothier uten bær, men denne var nydelig! Vil også takke for fantastiske hudpleietips! Jeg har nå holdt meg til oljer -både oljerens og olje som fuktighetsgiver- i ca 1 år og har aldri hatt bedre hud! Startet med kun hampolje i mange måneder, og har nå «avansert» litt mer med å prøve ut varianter av oppskriftene dine. Helt supert!!! Kommer aldri til å gå tilbake til tradisjonell hudpleie! Ett spørsmål: etter å ha prøvd salt- og oljeskrubb et par uker nå, er huden min blitt en del tørrere/flassete. Er dette forbigående eller bør jeg heller prøve en sukkerskrubb?

  På forhånd takk for svar.

  Hilsen Elin

  • Reply Birgitte 11. mars 2015

   Så hyggelig å høre, Elin :)
   Veldig gøy å høre at du har lagt om til rene oljer og er så fornøyd!
   Bruker du skrubben i ansiktet, eller på kroppen? Og hvor ofte bruker du den? Sukker er forøvrig mildere for huden enn salt.

  • Reply RisRosOgKlaging 14. mars 2015

   Det sliter jeg også med, hver gang jeg skrubber huden, uansett hva jeg skrubber den med blir den enda verre enn det den var før. Har jo hørt at når man har tørr og flassete hud så må man skrubbe huden for å få vekk død og tørr hud, men da blir den bare ende mer tørr og flasser mer, dette gjelder huden i ansiktet. Så nå prøver jeg å unngå det, men det hjelper ikke. Skulle virkelig ønske jeg hadde et svar på hvorfor huden er sånn. Og hva som kan hjelpe med å få den til å slutte å flasse.

   Så ut som en helt utrolig god smoothie, så fin og grønn.

   • Reply Birgitte 16. mars 2015

    Det høres ut som at dette er for tøft for huden. Jeg ville heller pøst på med fukt, og holdt skrubbingen på et minimum. Bruk kun de aller mildeste skrubbene.

  DIN KOMMENTAR