Grønn livsstil, Ren kosmetikk, Shopping, Verktøy, Verstingstoffer

Skin Deep

Skin Deep, www.cosmeticsdatabase.com, er et fantastisk verktøy på vei mot en renere tilværelse. Det var her jeg startet min research for et par år siden, og hva jeg lærte her var mye av grunnen til at all min konvensjonelle kosmetikk gikk rett i søpla.

På Skin Deep finner du informasjon om 64.296 skjønnhetsprodukter, 7.721 ingredienser, 2.783 merker og 1.886 kosmetikkbedrifter. Favorittkremen din vil aldri bli den samme igjen.

For eksempel lærte jeg at min favorittshampoo, Redken All Soft, inneholdt en cocktail av kjemiske stoffer som i følge Skin Deep kunne påføre min stakkars kropp “neurotoxicity, allergies/immunotoxicity, persistence and bioaccumulation, organ system toxicity (non-reproductive), multiple additive exposure sources, enhanced skin absorption, contamination concerns, developmental/reproductive toxicity, endocrine disruption, biochemical or cellular level changes, irritation (skin, eyes, or lungs)

Yaiks!!!

I tillegg har jeg vært så generøs å skylle denne herlige cocktailen ned gjennom sluket i litervis (de solgte jo litersflasker på Smart Club…) og ut i våre vakre norske fjorder. Heldigvis spiste jeg ikke særlig mye fisk den gang heller!

Jeg utfordrer deg til å ta for deg ett av dine favorittprodukter og se hva Skin Deep har å si om det. Hvis produktet ditt ikke ligger inne i databasen kan du søke på ingrediensene isteden.

NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: