Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Kosttilskudd, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Tart Cherry

Tart cherry, eller surkirsebær, er en spesiell type kirsebær med mye større næringstetthet enn de vanlige kirsebærene vi har i hagen. Det er stappfullt av kraftige anitoksidanter og fytokjemikalier, og er spesielt kjent for å kunne hjelpe mot søvnproblemer. Det er gjort mange vitenskapelige undersøkelser på disse bærene, hvor resultatene har vist at tart cherry er en av de største superstjernene blant superfood.

Tart Cherries´egenskaper:

  • Mot kreft: Det store innholdet av antioksidanter bekjemper de frie radikalene som fører til oksidativt stress og økt kreftrisiko. Tart cherry inneholder også naturlig perillylalkohol som kan redusere kreftrisikoen, og ellagisk syre som virker kreftforebyggende.
  • Bremser aldringsprosessen: De samme stoffene som reduserer kreftrisikoen, bremser også aldringsprosessen i kroppen.
  • For bedre søvn: Innholdet av melatonin i tart cherry stabiliserer søvnrytmen og forbedrer søvnkvaliteten -uten å virke vanedannende.
  • Mot betennelse: Fytokjemikalien antosyanin, som gir kirsebæret sin røde farge, motvirker betennelse.
  • Mot smerter: Bioflavonoidene i tart cherry kan motvirke smerter ved leddgikt, gikt og urinsyregikt.
  • For hjertet: I forsøk på rotter er det bevist at tart cherry reduserer faren for hjerte- og karsykdommer og diabetes, og at det virker kolstrolsenkende og reduserer mengden triglyserider i blodet.

                                                

Konsentrat av tart cherry smaker kjempegodt, blandet ut i vann smaker det som kirsebærsaft. Ta 1-2 ss tart cherry blandet i vann, juice eller smoothie, 30-60 minutter før du legger deg. Jeg har brukt denne fra Dynamic Health, som jeg har vært ganske fornøyd med, men jeg vet også at denne fra Pure Planet er svært populær. Jeg foretrekker (og anbefaler) tart cherry som flytende konsentrat, men du kan også få det i pulverform og i kapsler.

                                                        

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: