Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Ansiktsolje for voksen hud

Har du ikke prøvd deg på å lage din egen ansiktsolje enda? Da er det på tide! Huden din vil takke deg for det etter årevis med næringstomme og syntetiske kremer. Er du 40 år eller eldre? Les videre!

Moden hud er tørrere og mindre elastisk enn yngre hud, i tillegg til at sol, røyking, stress og feil kosthold gjør at huden eldes enda raskere. Lette baseoljer som finnes i mange oljeoppskrifter, som jojoba og kokosolje, er ok å bruke for deg med voksen hud også. Men for å jevne ut rynker, tørre linjer og andre aldringstegn, trenger moden hud litt tyngre artilleri.

Til å begynne med kan det hende at huden din trenger en justerings- og tilvenningssperiode; husk, den er vant til å få tilført en miks av voks, vann, emulgatorer og syntetiske stoffer gjennom konvensjonelle hudkremer som får huden til å føles myk, men som egentlig ikke nærer huden på en sunn og naturlig måte. Akkurat som når vi begynner med utrensende tilskudd og kosthold, og kroppen bruker tid på å justere seg, trenger også huden din tid på seg til å finne tilbake til sin naturlige balanse.

Fantastiske baseoljer til voksen hud:

Nypefrøolje (rosehip seed), seabuckthornolje, nattlysolje (evening primrose), aprikoskjerneolje (apricot kernel) og avocadoolje.

Eteriske oljer med effekt på rynker, tørrhet og linjer:

Gulrotfrøolje (carrot seed), neroli, francincense, appelsin, geranium, fenikkel (fennel), salvie (sage), rose, patchouli, og lavendel (lavender).

                                                

                                       EKSEMPEL PÅ ANSIKTSOLJE TIL KLOKE KVINNER:

  • Aprikoskjerneolje (apricot kernel oil) er genial på voksen hud. Denne kan godt utgjøre ca. 70 % av basen.
  • Resten av basen kan bestå av 15 % nattlysolje og 15 % nypefrøolje.
  • De eteriske oljene har svært aktive ingredienser og ofte sterk duft, og skal kun brukes i små porsjoner. Ikke bruk mer enn 5 % eteriske oljer i blandingen.
  • Bland først baseoljene i en beholder av mørkt glass. Tilsett noen få dråper eterisk olje. Rist blandingen forsiktig, lukt på den og prøv den på håndbaken. Tilsett mer eteriske oljer til du finner en behagelig og god duft som du kan tenke deg å ha på huden hver dag. Duften utvikles gjerne over tid, og kan justeres etterhvert også.

Lek deg frem og husk å gi huden tid til å justere seg. Og ikke minst: Gi deg selv tid til å venne deg av med kremfølelsen ; ).

Du får kjøpt både baseoljer og eteriske oljer av høy kvalitet på de fleste helsekostbutikker. Det finnes også en rekke nettbutikker som selger dette, men vær nøye med å kjøpe kvalitetsoljer og unngå alt som kalles “duftoljer” eller “parfymeoljer” – dette er ikke noe du vil ha på huden…

TIPS! Som en dyptvirkende behandling, kan du gi huden en lett peeling etter at du har renset den om kvelden, og så smøre på et tykt lag olje før du legger deg, som du lar virke mens du sover.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: