Grønn livsstil, Hjemmelaget kosmetikk, Ren kosmetikk

Hjemmelaget ansiktsmaske med økologiske urter

Hver sommer planter jeg en haug med urter i en stor bryggepanne i hagen. Og selv om jeg bruker mye urter i matlagingen har jeg alltid litt til overs når sommeren går mot slutten. Heldigvis finnes det masse ting å bruke urtene til hvis man ikke greier å få spist dem opp. Du kan for eksempel bruke dem i dekorative isbiter eller lage ditt eget urtesalt.

Men i dag vil jeg vise deg en annen måte å bruke dem på – som vil gi deg myk, strålende og frisk hud. Dette er dessuten genialt hvis urtene dine har fått gå i blomst og ikke smaker like godt lenger.

Ansiktsmaske med økologiske urter, nok til 1 behandling:

Ca. 1 ss friske økologiske urter (se tips til urter lenger ned)
1,5 ss økologisk havregryn
4 ts vann

Kjør alle ingrediensene i en blender eller med stavmikser, eller mos dem i en morter. Blir blandingen for tynn har du i litt mer havregryn. Du kan gjerne la blandingen stå og tykne litt før du bruker den. Påfør masken på ren hud og la den virke i ca. 15–20 minutter. Skyll godt av med lunkent vann og smør deg med en økologisk ansiktsolje eller krem.

TIPS: Vil at du masken skal gi mer fukt kan du tilsette en teskje oliven-, mandel- eller aprikoskjerneolje. Du kan også bruke en teskje økologisk honning i.

Prøv for eksempel disse urtene:

Basilikum: Virker antibakteriell og beroligende og er rik på antioksidanter som beskytter huden. Basilikum er supert mot tilstoppede porer og urenheter, kviser og akne, og er også fint å bruke for deg med fine linjer og rynker.

Salvie: Virker sammentrekkende, har antibakteriell og anti-inflammatorisk virkning. Den er spesielt god for akne og fet hud, og for deg med tørr og kløende hud. Og så er den proppfull av antioksidanter, som gjør den til en skikkelig ”anti-age-urt”.

Koriander: Virker antibakteriell, anti-inflammatorisk og er rik på C-vitamin. C-vitamin er viktig for kollagenproduksjonen og kan lysne pigmentflekker og ujevnheter i hudtonen, samtidig som det beskytter mot frie radikaler. Flott for deg med pigmentflekker, akne og sorte prikker.

Timian: Antiseptisk, antibakteriell, anti-inflammatorisk og helende. Timian er super mot akne og kan også virke lysnende på pigmentflekker i huden. Den er også rik på antioksidanter som beskytter huden mot tidlig aldring.

Rosmarin: Kjent for å redusere overflødig olje i huden, så denne er fin for deg med fet hud. Den er rik på antibakterielle- og antimikrobielle egenskaper og er derfor også flott mot akne. Dessuten inneholder den antioksidanter og andre stoffer som bekjemper tidlig aldring av huden. Rosmarin er også god for deg med sensitiv hud, rosacea, eksem eller psoriasis.

Mynte: Virker antiseptisk, antibakteriell og anti-inflammatorisk, forfriskende og revitaliserende, men samtidig beroligende. Fint for alle hudtyper, men spesielt for deg med betent eller kløende hud, akne og urenheter.

NB! Dersom huden begynner å klø eller svi bør du vaske av masken umiddelbart. Er du i tvil om du tåler masken kan du prøve den på et lite område først for å se om du reagerer. Vær også oppmerksom på at visse urter bør unngås ved graviditet eller høyt blodtrykk.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: