Frokost, Glutenfritt kosthold, Kosthold, Nøtter & frø, Plantebaserte oppskrifter

Knasende sprø og økologisk granola

Granolaen jeg lager er basert på økologisk havre. Havre er et av de sunneste kornslagene vi har. Det er rikt på fiber, vitamin B1, sink, magnesium og jern. For ikke å glemme det høye innholdet av betaglukan, som har vist å kunne redusere kolesterolet i kroppen. Jeg bruker havregryn i alt fra brød og rundstykker til grøt, pannekaker og vafler – ja, og i granolaen du skal få oppskriften på her.

Økologisk havre finner du i vanlige matbutikker. Hvis du ikke tåler gluten finner du økologisk glutenfri havregryn i helsekostbutikker, i noen velassorterte matbutikker og i noen nettbutikker.

Granola, oppskrift fra Renere liv:

Gir ca. 2,5 liter ferdig granola

1 pakke økologiske havregryn (900 gram)
1 dl økologiske linfrø
2 dl økologiske solsikkekjerner
2 dl hakkede økologiske valnøtter eller andre nøtter
2 dl vann
½ dl økologisk, kaldpresset kokosolje (kan erstattes av rapsolje)
2 ss økologisk lønnesirup (ev. yaconsirup eller kokosblomstsirup)

Bland havregryn, frø og nøtter i en dyp langpanne. Tilsett vann, smeltet kokosolje og søtning og kna alt godt sammen til du har en kornete masse. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 1 time. Rør i blandingen et par ganger underveis. Ha ovnsdøren på gløtt det siste kvarteret av steketiden. Avkjøles og oppbevares på lufttett glass eller boks.

Bruk granolaen som topping på yoghurt, på smoothies, på vaniljeis eller sammen med nøttemelk og friske, økologiske bær. Du kan også bruke det sammen med tørket frukt i en hjemmelaget trailmix eller i energibarer. Og så er det helt nydelig som topping på ovnsbakte epler. Dessuten en fin-fin gave å gi bort til den som har alt; Hell den på et fint norgesglass og knyt et bånd eller hyssing rundt lokket – gjerne med oppskriften skrevet på en fin merkelapp.

Tips til sjokoelskere: Tilsett ½ – 1 dl økologisk kakaopulver (gjerne rått) som du blander godt inn sammen med de andre ingrediensene. Herlig som sjokocrunch-topping på smoothies og yoghurt!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: