Familie og hverdag, Grønn livsstil, Juice & smoothies, Kosthold, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter, Snacks & desserter, Tips & triks

Bruk opp frukten

Det er synd å la økologisk frukt gå til spille. Her får du 6 tips til hvordan du får brukt det du har til overs.

Jeg er sikkert ikke den eneste som synes det er kjipt å måtte kaste frukt jeg ikke har greid å få spist opp i tide. Og det er jo egentlig en helt tullete ting å kaste, for er det én ting som er enkelt å bruke opp – selv om det nesten er overmodent – så er det frukt.

Her skal du får noen tips til hvordan:

Saftis: Søt og moden frukt er perfekt til sunne og friske saftiser. Elsket av både liten og stor! Mos frukten til en jevn puré i blender, foodprosessor eller med stavmikser. Ha eventuelt i litt eple- eller appelsinjuice. Hell den over i isformer. Her får du tips til isformer som ikke er laget av plast. Sett dem i fryseren og la de blir helt frosne. Ha hver isform under litt rennende lunkent vann for å løsne isen fra formen.

Iskrem: Skikkelig modne bananer er gull. Disse må du ikke finne på å kaste! Dersom du deler bananen i biter og legger den i fryseren, kan du lage sunn og deilig iskrem på null komma niks når du vil. Det eneste du trenger å gjøre er å slenge noen biter med frossen banan i en blender, og tilsette det du vil av bær, kakao eller andre smaker. Ha i litt kokosmelk, eplejuice eller en skvett med vann for å få blenderen til å gå rundt, og kjør til du har en kremete konsistens. Nam!

Smoothies: Så enkelt og så godt og sunt! Smoothie eller smoothiebowl er helt perfekt til frokost. Bland det du har av moden frukt sammen med litt avokado, nøttemelk eller yoghurt i en blender og nyt med litt friske bær, granola eller frø på toppen. Har du mye frukt og bær til overs kan du dessuten lage små porsjonspakker og legge i fryseren, så har du smoothie på 1-2-3.

Isbiter: Lag puré av den modne frukten og frys det ned i en isbitform. Vips – så har du fargerike og smakfulle isbiter til å freshe opp vannet med på varme dager! Mens de smelter setter de frisk og god smak på vannet. Kan også brukes rett i en smoothie.

LES OGSÅ: Pimp opp vannet ditt

Fruktspyd: Har du mye frukt til overs er det perfekt å lage fruktspyd (dette kan dessuten ungene være med på!). Alt av frukt og bær kan brukes. Vask og skrell frukten og skjær den i passende biter. Ha alt i en stor bolle og klem over litt sitronsaft slik at frukten holder seg bedre. Bruk grillspyd eller grillpinner av tre og tre på frukten og bærene. Du kan også dyppe spydene i smeltet sjokolade, gjerne av råkakao. Perfekt som en lett og sunn dessert eller i en barnebursdag.

Til middag: Frukt kan brukes til mer enn smoothies, snacks og desserter, det er nemlig supergodt i middagsretter også. Prøv for eksempel skiver av ananas på grillen eller ananasbiter på grillspydet, appelsin- eller mangobiter i woken, jordbær i salaten eller eple i gryteretter.

 

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: