Grønn livsstil

Naturlig rent med vaskemidler fra C

caroline-heyerdahl-600x600

Da Caroline Heyerdahl flyttet hjem fra New York med gode økovaner og barn i magen, var det noe butikkene i Norge manglet: Grønne vaskemidler. 

– Jeg syntes utvalget av trygge og rene vaskemidler, samt kosmetikk og mat, var kjedelig og lite fristende, og det var liten interesse rundt unødig kjemi og tilsetningsstoffer. Men jeg hadde tro på at dette ville endre seg og bestemte meg for å starte et handelshus med de beste grønne seriene fra hele verden, forteller Caroline.

Heyerdahl Handel A/S ble stiftet i 2008 og på fem år etablerte hun syv kosmetikkserier og to matserier på det norske markedet, blant annet de økologiske merkene Rudolph Care og Lilla Bruket. Men etter noen år begynte det å vokse frem en drøm om å lage noe helt eget – noe som hun kunne ha full kontroll over. Det måtte være grønt, like godt som konvensjonelle serier og ha et potensiale for vekst i hele Skandinavia. Hun bestemte seg for å utvikle det hun savnet mest på markedet, nemlig naturlige og trygge vaskemidler til hus og hytte. Resultatet ble C, en serie vaskemidler helt uten kjip kjemi som syntetiske vaskestoffer, farge og parfyme.

C-oppvaskmiddel

– For meg er det innlysende at produkter med færrest mulig tilsetningsstoffer og unødig kjemi er bedre for alle. Jeg tror på å være føre var og å ta ansvar for egen og neste generasjons helse og miljø, uten at det må være kjedelig og se trist ut. C kommer i resirkulerbare flasker og disse har vi har fylt med våre egne gode duftblandinger så du skal få et lite aromakick i hverdagen. Jeg garanterer for at serien er mild og god, og for at du ikke behøver å være kjemiker for å forstå etiketten.

Serien består av flytende håndsåpe, multispray, oppvaskmiddel, husvask, toalettrens, glass- og speilspray, diverse rengjøringskoster og kluter i naturmaterialer. Snart kommer de også med vaskemiddel til tøy, og – som de første i Norden – komposterbare beholdere til refill og tøyvask.

Min absolutte favoritt er oppvaskmiddelet med duft av agurk og mynte. Den lukter helt himmelsk og er supereffektiv – den kan til og med brukes til fjerning av vanskelige flekker på tøy. I tillegg er flaskene fra C så fine at de tåler å stå fremme på kjøkkenbenken. Produktene er dessuten veganske, er ikke testet på dyr og står nå på Dyrevernalliansens grønne liste. Bedre kan det ikke bli, spør du meg.

C har blitt en knallsuksess siden lanseringen i fjor, og selges nå i en rekke butikker over hele landet, i tillegg til i egen nettbutikk.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: