Grønn livsstil, Juice & smoothies, Juicing, Kjøkkenutstyr, Kosthold, Plantebaserte oppskrifter

Hurom Premium HF2 slowjuicer

(Produktet er sponset av Sunnere.no)

I sommer har jeg vært så heldig å få teste slowjuiceren Hurom Premium HF2 fra Sunnere.no.

Hurom Premium HF2 er liten, solid og utrolig lekker på kjøkkenbenken. Det som slår meg mest er hvor stillegående denne juiceren er og ikke minst hvor utrolig bra den skviser ut hver eneste dråpe fra frukt og grønnsaker. En slowjuicer presser saften sakte ut, i motsetning til en sentrifugejuicer som river opp frukt og grønt i vill fart. På den måten bevarer en slowjuicer mye mer av næringsstoffene, det gir mindre skum og lengre holdbarhet på juicen. Med en vanlig sentrifugejuicer synes jeg det blir utrolig mye saft igjen i grønnsakrestene, og det er kjipt å ikke kunne få med hver eneste dråpe. Restene som kommer ut av slowjuiceren fra Hurom er derimot knusktørre, kun fiberet er igjen fra grønnsakene og frukten. Jeg fikk nesten sjokk første gang jeg brukte den, over hvor lite rester som blir igjen av det jeg juicer. Det betyr at du får ut hver minste dråpe med knallsunn juice fra alt du putter oppi, og det blir mye mindre avfall og mye mer juice pr. grønnsak eller frukt. Den kan også juice ting som urter, bær eller hvetegress – ting som en sentrifugejuicer ikke greier. Så selv om en slowjuicer er dyrere enn en sentrifugejuicer, lønner det seg helt klart i lengden.

Fordi den ikke river opp frukt og grønnsaker, er den mye enklere å holde ren. Du kan også fylle opp maskinen med vann etter bruk og la den gå noen sekunder før du tømmer den, så blir den enda enklere å vaske.

 HF-SBE11_2

Jonathan elsker å være med å lage juice med den nye Hurom-maskinen, og spør nesten hver dag «mamma, skal vi lage sånn grønnsaksjuice??» Da smelter selvsagt mitt grønne mammahjerte og det er bare å finne frem grønnsakene! Han er assistent og får putte oppi grønnsaker mens jeg skjærer opp. Den forrige juiceren min bråket så fælt at han løp ut av kjøkkenet hver gang jeg brukte den, så slowjuiceren er mye mer barnevennlig også. Og så er det ekstra stas å drikke grønnsaksjuice som man har vært med å lage selv da (hvordan få i barn mer grønnsaker…).

Her får du litt tekniske fakta om Hurom Premium HF2:

  • Ny og forbedret induksjonsmotor. Denne motoren roterer kun med 45 omdreininger i minuttet. Det betyr mindre varme og oksidering, mindre skum og mer næringsstoffer i juicen. Lydnivået er uslåelig og endelig fjernet for godt samt at motoren nå ikke vibrerer.
  • Helt nyutviklet kvernhus som eliminerer problemet med tilstopping i maskinen. Målestreker opptil 450ml. Huset rommer totalt 500ml.
  • Pulp-control funksjon. Med et lite håndtak kan du regulere innholdet av fiber i din juice. Noen ønsker ren juice mens andre foretrekker juice med litt fiber.
  • Auto Clean funksjon. Fyll maskinen opp med vann etter bruk og lukk juice proppen. La maskinen gå noen sekunder før den tømmes. Maskinen er praktisk talt ren og tom for avfall.
  • Helt nyutviklet pressekvern. Hurom`s patenterte 2nd generation SST teknologi (Slow Squeezing Technology) leveres nå med 2 kutteblader. Det betyr at presseskruen kutter råvarene 2 ganger under 1 omdreining (Twice as slow, Twice as good). Presseskruen squeezer og knuser fibrene kaldt og skånsomt og gir deg juice av beste kvalitet.
  • Juice Cap. Juiceproppen lar deg mikse råvarer slik at du kan lage blandingsjuicer. Fyll pressehuset opp med juice før du tømmer. Det gir ekstra næringsstoffer.
  • Integrert håndtak. Håndtaket gjør det enkelt og sikkert å flytte maskinen.
  • Sikkerhet. Dobble sikkerhetssensorer gjør det slik at maskinen kun kan opereres hvis pressehuset er nøyaktig montert. Bruk fornuft og tilsyn når barn bruker maskinen.
  • Utsyr. Det medfølger både fin og grov filter sil til maskinen samt et støvlokk og et lufttett lokk til juicekannen samt 2 beholdere.

Jeg er hvertfall helt sikker: Jeg går aldri tilbake til en sentrifugejuicer etter dette.

Hurom Premium HF2 finner du på Sunnere.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: