Grønt hjem, Handletips, Kjøkkenutstyr, Verktøy, Verstingstoffer i hjemmet

Smarte og økovennlige alternativer til plast

Plastikk er lite miljø- og helsevennlig. Derfor har jeg tidligere vist deg trygge alternativer til matbokser, drikkeflasker og kjøkkenredskaper. Nå vil jeg tipse deg om flere smarte, miljøvennlige og holdbare produkter.

Her er mine nye favoritter i rustfritt stål, glass, bambus og papir:

Onyx isbitform i rustfritt stål: Endelig! Nå kan du droppe isbitformer i plast eller kjipe isbitposer. Her får du en økovennlig, holdbar og lekker isbitform i rustfritt stål. Klype følger også med. Isbitformen finner du på Agentm.no. Her får du også kjøpt stativ som er praktisk hvis du trenger mer enn én isbitform.

Klean Kanteen beholder/matboks i rustfritt stål: Praktisk til både ferskvarer og tørrvarer av alle slag. Genial til oppkuttet frukt til ungene eller deg selv, snacks på farten; i vesken, i bilen, i lunsjposen til ungene eller i tursekken. I lokket sitter det en silikonpakning som gjør boksen lufttett og lekkasjefri, og vil dermed holde innholdet ferskt i lang tid. Denne får du på Beeorganic.no.

Bibou by Ekobo bambusservise til barn: Her slipper gullungen unna plastikk, og du slipper at porselenstallerknene går i gulvet. Serviset fra Bibou by Ekobo er laget av bambus og tåler både oppvaskmaskin, varm væske og all slags mat. Serviset er kun laget av biologisk materiale og er komposterbart. Tåler ikke mikrobølgeovn. Bambusserviset finner du her.

Onyx ispinneformer i rustfritt stål: Dette har jeg vært på jakt etter lenge; Ispinneformer i rustfritt stål, som gjør det til en drøm å lage sunn og kjapp is uten bruk av plastformer. Disse fine formene får du både som flate og runde, og du finner dem på Agentm.no.

Strawsome sugerør i glass: Plastikksugerør er en skikkelig miljøversting, og ikke noe hverken liten eller stor bør bruke. Sugerørene fra Strawsome er håndlagede, miljø- og helsevennlige sugerør i glass, som produseres av en familiebedrift i USA. Finnes i flere ulike farger og tykkelser, så du kan velge det som passer ditt bruk best. Disse finner du på Naturligliv.no.

If You Care papirposer: Jeg bruker papirposer flittig til oppbevaring av grønnsaker i kjøleskapet og til matpakke. Helt genialt! Papirposene fra If You Care er laget av ubleket papirmasse fra grantrær. Posene er ikke behandlet med petroleumsbasert parafinvoks eller andre typer voks. Tremassen er malt og presset så den danner en naturlig barriere mot fett. På den måten kan du fint ha fettholdige matvarer i posene uten at det lekker. Posene kan også komposteres. Du finner dem på Beeorganic.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

2 KOMMENTARER

 • Reply Sigrun 4. mars 2016

  Hvorfor er det så mye bedre å bruke metall enn plast? Fremstilling av metallprodukter er også ressurskrevende, og jeg er ikke overbevist om miljøregnskapet i forhold til å bruke produkter av f.eks. resirkulert plast. Dette innlegget ser mer ut som produktplassering enn et grønt tips! Det beste man kan gjøre på f.eks. ispinne-fronten vil vel være å gjenbruke Tupperware-formene som de fleste mødre har liggende bakerst i skapet fra da vi var små…

  • Reply Birgitte 8. mars 2016

   Hei Sigrun,
   For det første: Her er det ingen produktplasseringer, som du kaller det. Jeg får hverken betalt i kroner eller produkter for å skrive om disse produktene. Det er kun ment som et inspirerende innlegg til de som ønsker minke plastbruken i hverdagen sin. Når det gjelder metall- vs. plastproduksjon påstår jeg ikke at metallproduksjon nødvendigvis ikke er ressurskrevende. Men du sitter igjen med et produkt som er mye mer holdbart og som ikke gir fra seg helse- og miljøskadelige plaststoffer og mikroplast i både kropp og miljø. Plast er dessuten utvunnet av olje, en industri som ikke akkurat er bærekraftig i seg selv.

  DIN KOMMENTAR