Detox, Kropp, Kroppspleie, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk, Verktøy

Miniguide til tørrbørsting

Ingenting gir mykere og mer uimotståelig hud enn tørrbørsting.

I tillegg til å gi babymyk hud, stimulerer tørrbørsting lymfesystemet og setter fart på blodsirkulasjonen. Jeg simpelthen elsker denne metoden – aller mest fordi den gir et skikkelig energikick i hele kroppen. Og så er det både kjapt og enkelt å gjøre før du hopper i dusjen. Perfekt på en kald og trøtt vintermorgen!

I motsetning til vanlig skrubb og peeling, er tørrbørsting (åpenbart) noe du gjør på tørr hud. Du kan bruke en skrubbehanske, en loofah eller liknende, men det aller beste er å bruke en «body brush». Jeg har hatt BUFF Natural Body Brush fra Karmameju i noen år, og synes den er helt suveren. Den er laget av bøketre med børstehår i naturfiberet tampico, og holder i en evighet. Det jeg liker best med den er at den er skånsom mot huden, samtidig som den er skikkelig effektiv. Og så er den jo ganske mye freshere å ha fremme på badehylla enn en sliten skrubbehanske i nylon.

Hva er det som gjør tørrbørsting så genialt?

 • Det gir en eksepsjonelt myk, velbalansert og strålende hud på en skånsom måte (ikke rart man blir avhengig!).
 • Huden er vårt største organ, og en av dens viktigste oppgaver er å rense ut avfallsstoffer fra kroppen. Ved tørrbørsting stimulerer du denne prosessen ved å fjerne døde hudceller og åpne porene.
 • Du stimulerer også lymfesystemet som befinner seg rett under huden og dette kan hjelpe kroppen med avgifting.
 • Fordi tørrbørsting setter fart på blodsirkulasjonen og stimulerer huden, gir det et deilig og varmende energikick.

Slik gjør du det:

Skal du gjøre det på ordentlig tradisjonelt vis, begynner du nederst ved føttene, og jobber deg oppover i retning av hjertet. Bruk lette sirkelbevegelser. Så tar du for deg armene, fra fingrene og innover mot hjertet. Deretter jobber du deg oppover magen og brystet (vær forsiktig på den sarte huden på brystet) og rygg og skuldre. Alltid i retning av hjertet. ELLER (hvis du er litt lat sånn som meg 😉 ) så bare kjører du på med lette bevegelser og skrubber der du føler for det. Det er opp til deg! Uansett hvordan du gjør det får du en strålende myk hud og en herlig følelse i kroppen. Fordi det er såpass energigivende anbefaler jeg å gjøre dette om morgenen, og ikke rett før du skal legge deg. Når du er ferdig hopper du i dusjen. Smør deg gjerne inn med en god økologisk olje mens du dusjer. Du kan selvsagt også bruke en bodylotion etter dusjen hvis du heller foretrekker det.

Bonustips! For en enda mer sanselig opplevelse kan du bruke eterisk olje på børsten. Drypp 1 dråpe med valgfri eterisk olje i håndflaten og stryk børsten godt over for å dekke alle børstehårene med oljen. Så bruker du børsten som normalt. I tillegg til å gi deilig duft, skal eterisk olje også kunne virke stimulerende på lymfesystemet.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply christine 28. september 2018

  Hei Birgitte,

  jeg har kjøpt meg to børster for å komme i gang med tørrbørsting som så mange skryter av. Problemet er at jeg liksom synes at børstene er litt harde, selv om de skal være for formålet. jeg får hvite striper på huden av det, og de rasper liksom opp litt den tørre huden. Er det sånn det skal være? Takknemlig for svar :) Christine

  • Reply Birgitte 23. oktober 2018

   Hei! Nei, huden skal ikke raspes opp. Kan det være at du tar litt hardt i? Du trenger ikke legge så mye trykk på børste for å få god effekt. Hvis du har veldig tørr hud kan det være grunnen til at du får hvite striper, det er rett og slett døde hudceller som løsner. Birgitte :)

 • Reply Trude 29. februar 2016

  Hei Birgitte,

  Jeg lurte på om du hadde et godt tips i forhold til å rengjøre børsten etter hvert? Den blir jo ikke ødelagt, men har behov for litt rensing…

  • Reply Birgitte 1. mars 2016

   Helt sant, Trude! :)

   Bare vask busten med en mild såpe og lunkent vann, og sett den til tørk på et håndkle med busten ned, slik at ikke avnnet trekket inn i selve kosten.

   Birgitte :)

  DIN KOMMENTAR