Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Hudpleie til barn, Kropp, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Lag din egen alt-mulig-salve

Dette er en utrolig god og mykgjørende salve som kan brukes over hele kroppen, og spesielt der du har tørr og sprukken hud. Du kan bruke den på neglebånd og på tørre lepper også –rett og slett alle steder som trenger litt ekstra fukt og pleie. Smør for eksempel inn hender og føtter før du legger deg, eller bruk den som fuktmaske, ved å smøre på rikelig i ansiktet og la det sitte på mens du sover. Den er dessuten helt super for tørre barnekinn i vinterkulda.

Og det beste av alt? Den inneholder bare tre ingredienser!

Salven er helt økologisk og så ren og naturlig at du kan spise den. Og så lukter den uimotståelig av kakao. Kakaosmør kan nemlig brukes til mer enn hjemmelaget godis, det er faktisk helt nydelig for huden. Det har høyt innhold av fettsyrer som gir huden masse fukt og pleie og er ypperlig for deg med eksem, psoriasis eller andre hudplager. Bare vær obs på at noen opplever å få tilstoppede porer av kakaosmør og/eller kokosolje når de bruker det i ansiktet. I såfall bør du heller bruke salven på hender, føtter, albuer og andre steder på kroppen.

Birgittes alt-mulig-salve:

Gir ca. 100 ml (du kan halvere oppskriften hvis du ikke vil lage så mye)

-30 g økologisk kakaosmør, fås i helsekostbutikk og på nett.
-2 ss økologisk kaldpresset kokosolje, fås på helsekostbutikk og velassorterte matbutikker
-1 ss økologisk kaldpresset mandelolje, kjøpes f.eks. her (kan erstattes av olivenolje)

Begynn med å smelte kakaosmøret i en bolle over vannbad (ha varmt vann i en kjele med bollen oppå, og sett kjelen på plata på lav varme). Dersom du river eller hakker opp kakaosmøret først, går det mye raskere.

Ha i kokosoljen og mandeloljen. Når alt er smeltet og blandet godt sammen heller du det over i en tom og ren liten krukke eller et glass med skrulokk. Bruk for eksempel et lite syltetøyglass eller du kan kjøpe små glasskrukker, for eksempel disse fra Organic Makers.

Sett salven i kjøleskapet (eller fryseren om du er like utålmodig som meg), og la den stå til den har stivnet. Deretter kan du oppbevare den i romtemperatur. Hvis du synes den ferdige salven blir for hard, går det an å smelte den igjen og ha i litt mer mandelolje. Og blir den for myk, kan du ha i mer kakaosmør.

Salven holder seg godt i minimum et par uker hvis den står mørkt. Du kan tilsette noen dråper E-vitamin dersom du vil ha enda lenger holdbarhet.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: