Baby & barn, Familie og hverdag, Grønn livsstil, Kjøkkenutstyr, På reise, Shopping

Økovennlige matbokser fra Clean Planetware

Ta matpakka til en ny dimensjon!

Matboksene fra Clean Planetware minner om de fine lunchboksene indierne bruker – du vet sånne metallbokser i flere etasjer. Her er det perfekt plass til den norske matpakka og litt til. Det betyr at du kan legge brødskivene (eller knekkebrødet, salaten, middagsrestene, eller hva du nå spiser til lunch) i bunnen og så legge tilbehør (agurk, tomat, paprika, urter osv.) i rommet på toppen, så holder det seg fresht og skivene blir ikke «soggy». Og i de større matboksvariantene er det plass til både ekstra tilbehør, frukt, oppskårede grønnsaker, nøtter eller annen sunn snacks som gjør mellommåltidene til en drøm.

Og så er det jo et viktig miljøaspekt her. For det første unngår du bruk av plast som skader både helsa og miljøet. Og for det andre så slipper du å sløse med matpapir, som jo ofte kastes eller som det brukes ressurser på å resirkulere.

Maten holder seg fresh, du har plass til litt sunn snacks til mellommåltider, og du skåner både helse og miljø.

Matboksene produseres i India, under etiske forhold. De lages på en familieeid fabrikk som har produsert produkter i rustfritt stål i 75 år. Arbeiderne blir rettferdig betalt, og de ansetter ikke barn. Merkevaren Clean Planetware kommer fra California, og er en familieeid bedrift. Den drives i en ideologisk ånd hvor økologi og miljø har stort fokus. Les mer her.

Du får matboksene i fire forskjellige størrelser:

Den minste har plass til et par brødskiver, og har et ekstra lag på toppen der du kan legge tilbehør. Super til mindre matpakker, eller til barnehage- og skolebarn.

Den nest minste er en tolags, rektangulær matboks som gir plass til to brødskiver i høyden i hvert lag, eller et lag med skiver og et lag med biter av frukt og grønt. Boksen har også et tynt lag på toppen som passer til en ekstra skive, sunn snacks eller tilbehør.

Den nest største er en rund, tolags matboks som er 13.5 cm bred og 9 cm høy. Her er det to rom som gir plass til en salat, litt middagsrester, brød eller annet tilbehør. Og i det lille ekstralaget på toppen kan du selvsagt ha litt snacks, urter, en serviett, eller hva du måtte ønske.

Den største er en rund trelags boks med plass til en treretters, mange brødskiver, turmat til hele ungeflokken, eller frukt og grønt i store mengder. Hvert lag har god plass, og boksen måler 16 cm i høyden.

Matboksene kan vaskes for hånd eller i oppvaskmaskin. Boksene har ingen pakninger, så de egner seg ikke til flytende mat.

Du finner den økovennlige matboksen som passer deg, eller de andre i familien, på Beeorganic.no.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Therese 30. desember 2015

  Hei,

  Fin blogg du har og veldig bra bok :) Jeg er på jakt etter møbler og oppbevaring (også på barnerom) som er økologisk og miljøvennlig. Har du noen tips til hvor jeg kan lete og hva jeg må se etter?`

  • Reply Birgitte 1. januar 2016

   Hei! Tusen takk for koselig kommentar :) Herlig å høre at at du liker både bloggen og boka!

   Møbler kan jo være så mangt, er det noe spesielt du tenker på? På Svanemerket.no finner du oversikt over en del svanemerkede møbler og interiørting, du kan jo sjekke det ut her: http://www.svanemerket.no/produkter/producttype/?m1=105&m2=142. Ellers så er det lurt å gå for ting i ubehandlet treverk, brukte ting (men helst ikke med gammel maling) fra f.eks Finn.no, eller produkter som er merket Øko-tex osv.

   Birgitte :)

   • Reply Therese 8. januar 2016

    Hei igjen,

    Takk for tips. Jeg syntes markedet er veldig bra på hudpleieprodukter og mat, i tillegg til rengjøring. Når det gjelder møbler og oppbevaring syntes jeg det er lite som er produsert økologisk, det meste er gjenbruk. Håper du kan skrive en sak om økologiske møbler (og ikke bare om f.eks. gjenbruk slik mange gjør), spesielt i forhold til et barnerom. Hvordan har du gjort det til eget barn? Er det helt grønn/økologisk stil der, eller er det innslag av «vanlige møbler»?

    Jeg tenkte egentlig på all slags møbler. Er i etableringsfasen og har så og si ingen møbler:) Derfor har jeg tenkt å prøve å kjøpe mest mulig økologisk og miljøvennlige. Trenger bl.a. møbler til barnerom: seng, nattbord og hylle/skuffeseksjon. Til stue: Hylle/skuffeseksjon til stue, tv-bord, sofa og stuebord. Til soverom: nattbord og til vaskerom skittentøyskurver (vel, det er vel ikke et møbel da :)) Ja, du skjønner, det meste :)

    Disse matboksene er økovennlige, men er de økologiske?

    Ha en fin dag.

    • Reply Birgitte 11. januar 2016

     Helt enig med deg, markedet for bærekraftig og økologisk produserte møbler kan bli mye bedre. Det som er tryggest ift giftstoffer, er å velge unbehandlede tremøbler. Dersom møblene er malt, eller du skal male de selv, se til at malingen er svanemerket og anbefalt av NAAF. Møbler med tekstiler bør være Øko-tex-sertifiserte. Sjekk gjerne med produsenten om fyllet i sofaputer o.l. inneholder flammehemmere og unngå isåfall disse.

     Til barnerommet har jeg gått for brukt/arvet, og ellers ting i ubehandlet tre. Madrasser, puter, dyner, sengetøy, osv. er øko-tex-sertifisert. Og så er det viktig å støvsuge ofte og lufte godt slik at man fjerner giftstoffer som samler seg i støvet. På IKEA har de fine trekasser som er ubehandlede, disse bruker jeg både til oppbevaring av leker og som hyller ved å stable de med åpningen frem. Fine og praktiske. Er du litt handy, eller kjenner noen som er det, kan man gjerne snekre egne tremøbler også.

     Når det gjelder matboksene er de produsert av rustfritt stål. Nå brukes det jo ikke sprøytemidler i den forstand i stålproduksjon, så det blir uansett litt vanskelig å kategorisere som økologisk eller ei, vil jeg tro ;)

  DIN KOMMENTAR