Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Slik renser du huden med olje

Glem ansiktsvask og sminkefjerner – alt du trenger er ren, kaldpresset olje til rens av huden.

Har du hørt om oil cleansing-metoden?  Da jeg begynte med dette ble jeg totalt frelst. Selv om jeg hadde brukt naturlige, milde og økologiske produkter til å rense ansiktet og fjerne sminke med, forsto jeg fort at dette var noe helt annet. Sminkefjernere, tonere og diverse ansiktsrenser hadde egentlig irritert, overbehandlet og tørket ut huden min, og nå var det som om den endelig kom i balanse. Og dét med en mye enklere og billigere hudpleiemetode enn jeg noen gang hadde prøvd tidligere.

Så hva går denne metoden ut på? Jo, enkelt og greit: Massér rikelig med kaldpresset, økologisk olje godt inn i huden. Gode oljer til dette er blant annet mandel-, oliven- eller castorolje. Legg en varm, fuktet klut over ansiktet og la denne ligge til den avkjøles. Gjenta noen ganger med kluten. Bruk så kluten til å forsiktig tørke av oljen. Dampen fra den varme kluten åpner porene og oljen renser skånsomt bort skitt, smuss og sminke, samtidig som den fukter og gir huden næring. Etterpå kan du smøre deg med en god ansiktsolje eller økologisk fuktighetskrem, dersom huden trenger mer fukt. For meg holder det med å rense huden slik på kvelden, mens om morgenen tar jeg bare litt lunkent vann i ansiktet før jeg smører meg med en ansiktsolje.

Olje er også fantastisk til å fjerne øyesminke med. Bruk litt mandel-, oliven- eller kokosolje på en bomullspad og gni i vei. Du vil bli overrasket over hvor effektivt det faktisk er. Vær obs på at kokosolje kan virke tilstoppende på porer og gi urenheter eller milier hos noen, men hvis huden din tåler den er kokosolje fantastisk til både rens og fukt.

Dersom huden din er ekstra tørr eller du har mye urenheter, kan du gjerne bruke en Konjac Sponge for en enda dypere rens. Dette er en mild og skånsom rensesvamp laget av vegetabilsk fiber fra roten av Amorphophallus Konjac-planten. Svampen renser, eksfolierer og øker blodsirkulasjonen, uten å irritere eller skade huden. Konjac Sponge får du blant annet her. Du kan alternativt bruke den fuktige kluten og gni forsiktig der huden trenger litt eksfoliering. Prøv deg frem og se hva nettopp din hud foretrekker. Dersom du blir rød eller nuppete, bør du holde deg til kun å massére inn- og forsiktig fjerne oljen uten å gni eller skrubbe huden.

En kjappere variant av oljerens-metoden er å massére huden godt inn med olje, for så å tørke den av umiddelbart med varm klut eller bomullspads. Dette gjør jeg på sene kvelder hvor jeg ikke orker å bruke tid på badet. Denne kjappe versjonen er også en overkommelig rensemetode for gutta! ;)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Jane Iversen 16. januar 2018

  Hei! Tusen takk for veldig inspirerende blogg. Nå når jeg endelig har åpnet øynene for hvor mye kjemikalier og gifter jeg har smurt meg inn med i 30 år, er jeg veldig klar for å endre litt på mine rutiner. Jeg vil veldig gjerne forsøke oljebasert rens og pleie av ansikt. Men jeg strever litt med å forstå forskjellen på olje som brukes til rens, og olje som brukes til fukt/næring/pleie etter rensen. Er det noen vesensforskjell på dette? Jeg har ganske tørr hud, med tendens til urenhet på i de tørre partiene. Jeg tenkte kanskje å prøve meg på mandelolje først, evt med jojoba i tillegg. Men det er jo så mye som høres bra ut. :) Kan jeg bruke samme oljeblenden til både rens og fukt?

  Jeg lurer også på castorolje. Bør man bruke den som en bestanddel av en renseolje, eller kan man droppe det? Fordel/ulempe med å bruke castorolje?

  • Reply Birgitte 12. mars 2018

   Hei Jane! Ja, du kan fint bruke samme oljer til både rens og fukt :) Du må ikke ha castorolje, nei, det er bare en veldig populær olje å bruke ved oljerens. Castorolje er bra fordi det har masse gode fettsyrer, tetter ikke porene og virker antibakterielt, for å nevne noe ;)

 • Reply Turid Irene Olsen 4. desember 2016

  Hei..
  Har prøvd meg på oljerensmetoden i ca 14 dager nå, men har ALDRI hatt så tørr og flassete hud som nå.
  Har i utgangspunktet en litt sensitiv tørr hud, men er veldig plaget med store porer og sorte prikker på nesen.
  Tenkte derfor at oljerens ville være bra for meg, men nå er jeg snart i ferd med å gi opp pga. at jeg blir ekstremt tørr, stram og flassete av dette.
  Renser med en 50/50 blanding av arganolje og mandelolje, og smører meg med arganolje etterpå.
  Er det andre oljer jeg heller burde bruke?

  • Reply Birgitte 8. desember 2016

   Hei! Huffda, det hørtes ikke godt ut. Bruker du veldig varmt vann og gnir mye? Det er jo en gang sånn at ikke alt funker for alle, så kanskje ikke dette er helt rette metoden for deg. Har du lest om denne rensen som jeg skrev om på the PURE blog tidligere i uken?: http://blog.pureskin.no/dette-er-det-beste-renseproduktet-for-torst-vinterhud/. Kanskje det kunne være et godt alternativ for deg? Jeg tror egentlig ikke det er oljene det er noe i veien med, men du må jo gjerne prøve med en annen olje, f.eks olivenolje som er litt fetere. Ønsker deg lykke til og håper det løser seg! Birgitte :)

  DIN KOMMENTAR