Ansiktsolje, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Slik renser du huden med olje

Glem ansiktsvask og sminkefjerner – alt du trenger er ren, kaldpresset olje til rens av huden.

Har du hørt om oil cleansing-metoden?  Da jeg begynte med dette ble jeg totalt frelst. Selv om jeg hadde brukt naturlige, milde og økologiske produkter til å rense ansiktet og fjerne sminke med, forsto jeg fort at dette var noe helt annet. Sminkefjernere, tonere og diverse ansiktsrenser hadde egentlig irritert, overbehandlet og tørket ut huden min, og nå var det som om den endelig kom i balanse. Og dét med en mye enklere og billigere hudpleiemetode enn jeg noen gang hadde prøvd tidligere.

Så hva går denne metoden ut på? Jo, enkelt og greit: Massér rikelig med kaldpresset, økologisk olje godt inn i huden. Gode oljer til dette er blant annet mandel-, oliven- eller castorolje. Legg en varm, fuktet klut over ansiktet og la denne ligge til den avkjøles. Gjenta noen ganger med kluten. Bruk så kluten til å forsiktig tørke av oljen. Dampen fra den varme kluten åpner porene og oljen renser skånsomt bort skitt, smuss og sminke, samtidig som den fukter og gir huden næring. Etterpå kan du smøre deg med en god ansiktsolje eller økologisk fuktighetskrem, dersom huden trenger mer fukt. For meg holder det med å rense huden slik på kvelden, mens om morgenen tar jeg bare litt lunkent vann i ansiktet før jeg smører meg med en ansiktsolje.

Olje er også fantastisk til å fjerne øyesminke med. Bruk litt mandel-, oliven- eller kokosolje på en bomullspad og gni i vei. Du vil bli overrasket over hvor effektivt det faktisk er. Vær obs på at kokosolje kan virke tilstoppende på porer og gi urenheter eller milier hos noen, men hvis huden din tåler den er kokosolje fantastisk til både rens og fukt.

Dersom huden din er ekstra tørr eller du har mye urenheter, kan du gjerne bruke en Konjac Sponge for en enda dypere rens. Dette er en mild og skånsom rensesvamp laget av vegetabilsk fiber fra roten av Amorphophallus Konjac-planten. Svampen renser, eksfolierer og øker blodsirkulasjonen, uten å irritere eller skade huden. Konjac Sponge får du blant annet her. Du kan alternativt bruke den fuktige kluten og gni forsiktig der huden trenger litt eksfoliering. Prøv deg frem og se hva nettopp din hud foretrekker. Dersom du blir rød eller nuppete, bør du holde deg til kun å massére inn- og forsiktig fjerne oljen uten å gni eller skrubbe huden.

En kjappere variant av oljerens-metoden er å massére huden godt inn med olje, for så å tørke den av umiddelbart med varm klut eller bomullspads. Dette gjør jeg på sene kvelder hvor jeg ikke orker å bruke tid på badet. Denne kjappe versjonen er også en overkommelig rensemetode for gutta! ;)

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: