Grønt hjem, Hjemmelagede rengjøringsmidler

Naturlig rent kjøkken

Da jeg la om til et rent, plantebasert og hovedsaklig økologisk kosthold, begynte jeg etter hvert å tenke på hva som egentlig er poenget med å spise økologisk og ren mat dersom vi sprayer ned kjøkkenet og vasker opp med kjemikaliefylte rengjøringsprodukter. Rester etter disse kan bli liggende igjen på fjøler, benker og andre overflater – for ikke å snakke om kjemikaliene vi kan puste inn mens vi gjør rent med dem. Heldigvis finnes det trygge og naturlige måter å holde kjøkkenet rent og fresht på, og her vil jeg vise deg 5 enkle og effektive oppskrifter som jeg sverger til i hverdagen. Du har helt sikkert flere av ingrediensene i kjøkkenskapet allerede!

Rentkjøkken1

1. Vask av kjøkkenbenken og andre overflater:
Bland like deler hvit eddik (7%) og vann i en sprayflaske. Tilsett gjerne noen dråper eterisk olje av grapefrukt eller sitron. Rist godt, spray på og tørk av.

2. Rens av trefjøler:
Kutt en sitron i to. Hell litt salt på fjølen og gni den avkuttede delen av sitronen på fjølen sammen med saltet. Dette fjerner lukt og desinfiserer. På ekstra skitne fjøler kan du la saften fra sitronen sitte litt før du skyller av.

3. Oppvaskmiddel:
Enklere kan det ikke bli: Bland 2,5 dl flytende castilesåpe med 3 ss vann i en flaske. Du kan også tilsette noen dråper eterisk olje med sitrusduft. Rist godt og vask i vei! Castilesåpe får du i helsekostbutikker og på iherb.com.

4. Rens av oppvaskkummen:
Spray oppvaskkummen med en blanding av eddik og vann (den samme blandingen som til kjøkkenbenken). Dryss natron rundt i hele kummen. Bruk en klut eller grov svamp og skrubb over. Skyll av, og voilà – skinnende ren oppvaskkum!

5. Vask av komfyrtoppen:
Bland 1 ss salt, 1 ss natron og 1 ss vann i en skål. Dypp en klut eller svamp i blandingen og vask overflaten. Tørk godt av med fuktig klut.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: