Detox, Grønn livsstil, Livsstilsendring, Ren kosmetikk, Shopping, Verstingstoffer

Hvorfor du bør velge økologisk kosmetikk

Økologisk kosmetikk begrenser seg ikke lenger til noen trauste kremer fra helsekostbutikken. Økologiske skjønnhetsprodukter er blitt big business, og det er ikke uten grunn at utvalget har eksplodert de siste årene. Velger du økologisk kosmetikk er du nemlig garantert å unngå sprøytemidler og andre potensielt skadelige stoffer, som parfyme, parabener og mineraloljer. Det er åpenbart bedre for både hud og helse, og samtidig skåner du også naturen og miljøet. Økologiske produkter er heller ikke testet på dyr.

Men ikke la deg lure av «grønnvaskede» produkter når du skal ut og handle økologisk kosmetikk. Begreper som eco, grønn, naturlig og organisk gir absolutt ingen garanti for at produktet er økologisk fremstilt. For å være helt sikker skal du sjekke at produktet er økologisk sertifisert. Se etter anerkjente sertifiseringer, som Ecocert, Ø-merket , Soil Association, BDIH eller USDA Organic.

I dag er økologisk kosmetikk synonymt med velduftende, næringsrike og effektive produkter, og utvalget er enormt både i butikker og på nettet.

Mine favorittbutikker er blant annet: Gimle Økologiske Parfymeri, Pureskin.no, Greenspirit.no, iHerb.com, Lovelula.com, Janeiredale.no, Spiritbeautylounge.com, Naturisimo.com og Helios.

Blant mine favorittmerker min finner du:

Makeup: Kjaer Weis, Juice Beauty, Ilia Beauty, The Organic Pharmacy, RMS Beauty, Terre d’Oc, Jane Iredale og Vapour Organics.

Hud- og kroppspleie: Dr. Bronner´s, Green People, Rudolph Care, May Lindstrom Skin, Hurraw!, Coola og Karmameju.

Hårpleie: Lavera, Sante Naturkosmetik, Desert Essence, John Masters Organics, Intelligent Nutrients og Less is More.

Begynn med å bytte ut de produktene du bruker mest av til daglig, slik som ansiktskrem, bodylotion, deodorant og sjampo. Bytter du ut ett og ett produkt ettersom du går tom for dine gamle produkter, blir ikke overgangen så stor (og lommeboken så tom).

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: