Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Amlabær

Amla, eller indisk stikkelsbær, likner mye på stikkelsbærene vi har i hagen her hjemme, men disse superbærene er overlegne når det gjelder innhold av antioksidanter og C-vitamin. Det er ca. 16 ganger så mye C-vitamin i amla som i appelsiner, og denne naturlige formen for C-vitamin er mye lettere for kroppen å absorbere og nyttegjøre seg av enn den syntetisk fremstilte formen. I tillegg til C-vitamin er amlabærene fulle av mineraler, vitaminer, tanniner og andre stoffer som kroppen din blir lykkelig av. Ikke så rart at bruk av amlabær har lange tradisjoner innen ayurveda og tradisjonell folkemedisin i Asia, der de blant annet har blitt brukt ved fordøyelsesbesvær, feber, hoste og astma, og for å styrke hjertet, øynene og kropp og sinn generelt.

DERFOR ER AMLA ET SUPERBÆR DU BØR FÅ I DEG:

  • Denne antioksidantbomben bekjemper frie radikaler som kan forårsake oksidering av cellene, som igjen kan medvirke til tidlig aldring og utvikling av sykdommer som kreft, hjerte-karsykdommer og diabetes.
  • Det høye C-vitaminnivået styrker immunforsvaret ditt, beskytter deg fra infeksjoner og gir deg vakker hud ved å vedlikeholde kollagenet i huden.
  • Amla virker betennelseshemmende, og er spesielt god ved betennelser i ledd. I tillegg hjelper disse sure grønne bærene ved urinveisinfeksjon, styrker hjertet og synet, stabiliserer blodsukkeret og senker kolesterolnivået.
  • Ellaginsyren i amla reduserer den skadelige effekten av kreftfremkallende polyaromatiske hydrokarboner som blant annet finnes i sigarettrøyk.
  • Amla virker stressreduserende og avslappende, og kan være fint ved søvnproblemer.

Du får amla i pulverform, i kapsler og som tabletter. Igjen stikker Pure Planet seg frem som det mest populære merket, og det er ikke uten grunn – Amla-C Plus fra Pure Planet er økologisk, har svært høy kvalitet og er i tillegg blandet med 20 % spirulina som gir økt synergieffekt. Amla i pulverform kan blandes i juice, vann eller smoothies, og gjerne mikses med andre greens og superfoods. Amla-C Plus får du på iherb.com, på Supernature og andre velassorterte helsekostbutikker og nettbutikker.

                                                   

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: