Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Rå kakao

Frøene i frukten som vokser på kakaotreet er de vi kaller kakaobønner, og det er disse all kakao og sjokolade lages av. Rå kakaobønner inneholder over 300 identifiserbare kjemiske stoffer, i tillegg til opp mot 1200 andre kjemiske stoffer, og er, kjemisk sett, den mest komplekse matvaren på hele planeten. Du skal lete lenge etter en superfood med mer antioksidanter, C-vitamin, sink, kobber, mangan, magnesium, krom og jern enn rå kakaobønner. Men husk at det er den rå økologiske kakaoen du skal gå etter, ikke sjokolade laget av brente bønner, sukker og kumelk.

DERFOR BØR DU INKLUDERE RÅ ØKOLOGISK KAKAO I DITT KOSTHOLD:

  • Det høye innholdet av antioksidanter bekjemper frie radikaler, infeksjon og sykdom, inkludert kreft. Studier gjort ved universitetet i Cornell viser at kakaopulver inneholder tre ganger så mye antioksidanter som grønn te og dobbelt så mye som rødvin.
  • Magnesiuminnholdet virker regulerende på stoffskiftet og styrkende på hjernen, muskler og skjelett.
  • Rå kakao er naturlig antidepressiva! Blant flere humørbalanserende stoffer, inneholder kakao spesielt tre nevrotransmittere som er kjent for å gjøre oss lykkelige: Serotonin, dopamin og fenetylamin. Faktisk kan effekten fenetylamin har på hjernen sammenliknes med følelsen av forelskelse! Ikke rart vi elsker sjokolade.
  • Polyfenoler i rå kakao virker styrkende på hjerte- og karsystemet, kan senke kolesterolnivået, regulere høyt blodtrykk og øke insulinsensitiviteten.
  • Rå kakao er en god kilde til svovel som virker styrkende på hud, hår og negler.

Du får økologisk rå kakao som pulver, kakaonibs (biter av kakaobønner) og som hele bønner. Jeg er veldig glad i produktene fra Navitas Naturals, men du finner også andre bra kakaoprodukter på steder som Supernature, gojiking.co.uk og iherb.com. Vær nøye på at det du kjøper er økologisk og rått!

Hele kakaobønner og -nibs kan brukes i kaker, sjokolade, desserter og i rå energibarer. Bruk det rå kakaopulveret i hjemmelaget rå sjokolade, i smoothies, kakao, til sjokoladepålegg og i rå kaker og desserter.

Du lager enkelt rå sjokolade ved å smelte kakaosmør over vannbad, røre inn yaconsirup, litt stevia, kakaopulver og en liten klype salt. Så kan du eventuelt blande inn noen nøtter, kakaonibs, gojibær eller andre sunne ting du liker, før du heller blandingen over i silikonformer eller en tallerken dekket med plastfolie. Settes i kjøleskap eller fryser til det stivner.

Dette burde være en superfood som det er lett å spise mer av!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: