Baking, Glutenfritt kosthold, Grønn livsstil, Helse, Kosthold, Livsstilsendring, Matallergier, Sunnhet

Effekten av å droppe gluten

Det som har gitt meg den aller største helseeffekten, den fineste huden, de sterkeste neglene og den beste fordøyelsen jeg noen gang har hatt, er å bli glutenfri.

Da jeg kuttet ut gluten i 2010 hadde jeg aldri trodd det skulle ha stor påvirkning på helse, hud, vekt og velvære. Ja, det var skikkelig kjipt å si farvel til brød, boller og pasta, og i starten slet jeg med å finne gode alternativer. Sakte men sikkert begynte jeg å utforske glutenfri baking og oppdaget alle de nydelige og næringsrike glutenfrie melsortene, som sorghum-, bokhvete-, amaranth-, kokos- og teffmel. Men det som ga meg størst pågangsmot og vilje til å lære meg å leve helt glutenfritt, var de utrolige resultatene jeg så umiddelbart etter at jeg droppet gluten. Fordøyelsen min ble perfekt (uten å gå i detaljer), småkvisene jeg hadde hatt forsvant for godt, huden min ble klar, strålende og fast, jeg gikk ned til min trivselsvekt, neglene mine ble sterke og blanke og de kraftige migreneanfallene jeg hadde et par ganger i året forduftet og kom aldri igjen.

Uansett om du har en glutenintoleranse eller ikke, er det smart å kutte ned på gluten. I følge denne artikkelen mangler nemlig alle mennesker enzymene som skal til for å fordøye gluten ordentlig. Mange av de jeg veileder via min rådgivningstjeneste har nettopp inntak av gluten som underliggende årsak til både hudproblemer og andre plager. Gjennom rådgivningen får de hjelp til å legge om til en glutenfri hverdag, med konkrete tips til startfasen og videre oppfølging i den første perioden som glutenfri.

Mange andre faktorer spiller selvsagt også en rolle, men gang på gang ser jeg hvilken emorm effekt det å droppe gluten har.

I dag synes jeg det er lettere enn noen sinne å leve glutenfritt. Stadig vekk popper det opp glutenfrie alternativer her og der, og når man har fått dreisen på glutenfri baking er det bare å kjøre på med deilige og sunne brød, rundstykker, pitabrød, pizzabunner, m.m.
Klikk her for å se alle mine glutenfrie oppskrifter.
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: