Hjemmelaget kosmetikk, Hygieneprodukter, Naturlig skjønnhet, Produktomtaler, Ren kosmetikk

Slik får du naturlig hvite og vakre tenner

Glem sterke blekemidler og syntetiske tannkremer – her er tipsene som gir deg hvite, vakre og sunne tenner på den naturlige måten.

Jordbær: Tro det eller ei, men jordbær skal faktisk ha en lett blekende effekt på tennene. Det er eplesyren i jordbærene som fjerner misfarging og dermed gjør tennene hvitere. Mos 1–2 jordbær (helst økologiske og gjerne ordentlig modne) og bruk tannbørsten til å påføre massen på tennene. La det sitte noen minutter før du skyller munnen og pusser tennene med tannkrem. Enda en god grunn til å nyte jordbær i sommervarmen, altså ;)

Natron: Dette fungerer som et lett slipemiddel som kan brukes en gang i blant for å gi et hvitere smil. Dypp en våt tannbørste i en skål med natron og puss tennene forsiktig med dette. Du kan gjerne kombinere det med din naturlige tannkrem. Ikke gjør dette i mer en én uke i strekk 1–2 ganger i året, eller maks 2–3 ganger i måneden på jevnlig basis. Gjør du det for ofte kan det skade tannemaljen. Du bør heller ikke la natronen sitte på tennene i mer en to minutter av gangen.

Oil pulling: Denne urgamle Ayurvediske renseteknikken har blitt superpopulær de siste årene. I tillegg til å gi rene, hvite tenner og friskt tannkjøtt, skal oil pulling (eller «oljetrekking», om du vil) også virke utrensende og helsebringende for kroppen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta 1–2 teskjeer med en økologisk, kaldpresset olje (kokosolje er min favoritt) i munnen og svisje den rundt der inne i 5–20 minutter – perfekt å gjøre mens man står i dusjen om morgenen. Du må ikke svelge oljen, men spytte den ut i toalettet eller søppelbøtta, og så pusser du tennene som normalt etterpå.

P.S. Pusser du fremdeles tennene med en fargesprakende tannbørste i plast? Både BPA, ftalater og andre verstingstoffer lurer i de billige plastbørstene, dessuten er de ekstremt lite miljøvennlige. Bytt heller ut den glorete plastbørsten med en økovennlig tannbørste i bambus fra Humble Brush eller liknende.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: