Baking, Familie og hverdag, Glutenfritt kosthold, Handletips, Kosthold, Matallergier, Økologisk

Det Glutenfrie Verksted

En økologisk skatt i glutenfri-hylla.

Da jeg måtte legge om til et glutenfritt kosthold for fem år siden, synes jeg utvalget av sunne, glutenfrie varer var overveldende dårlig. Å bake ting selv var heller ikke bare-bare, og resulterte i en rekke flate og steinharde brød og rundstykker. Bakemiksene i butikken var næringsfattige, ofte fulle av hvetestivelse, og langt fra økologiske.

Etterhvert fikk jeg heldigvis dreisen på å bake selv, men jeg savnet enkelheten ved å kunne bruke en melmiks en gang i blant. Derfor ble gleden stor da jeg plutselig oppdaget noen fine brune poser i glutenfri-hylla i butikken. De viste seg nemlig å inneholde noen knallbra, smakfulle og ikke minst økologiske (hurra!) melmikser fra Det Glutenfrie Verksted.

Monica J. Hellmann er gründeren bak denne glutenfrie suksessen. Da hun fikk cøliaki gikk det ikke lang tid før hun også savnet glutenfrie produkter med god smak og sunne ingredienser. Hun bestemte seg for å ta saken i egne hender, og etter mange forsøk hjemme på kjøkkenbenken, så de første melmiksene fra Det Glutenfrie Verksted dagens lys i 2014. Siden da har omsetningen mer enn tredoblet seg, og i dag finner du 13 forskjellige produkter fra Monica i butikkhylla. Alle glutenfrie OG økologiske, såklart. Det Glutenfrie Verksted ble dessuten kåret til Årets glutenfrie bedrift 2015 av Norsk Cøliakiforening.

Fotografering av div. matpordukter til etiketter og web.

Mine favoritter fra Det Glutenfrie Verksted er boller, pizzabunn og paibunn. Jeg lager bollene veganske. Istedenfor kumelk og kesam bruker jeg nøttemelk og kokosmelk, og det funker helt fint. Det er noe av det jeg digger med disse produktene – at du kan justere dem etter eget behov og bruke dem på flere måter. Blant melmiksene finner du også pannekaker, rundstykker uten gjær, to forskjellige brød, loff, knekkebrød, brownies, müslimiks og cookies.

Og du, du trenger ikke å ha glutenallergi for å ha glede av disse produktene. Butikkene bugner jo ikke akkurat av økologiske melmikser, eller hva? Det er selvsagt helt knall å bake fra bunnen av – og tåler du gluten, er det mye økologisk mel å få tak i. Men hvis du ikke er velsignet med gode bakeevner eller du har lyst på en kjapp, grei og økologisk løsning, bør du ta deg en tur i glutenfri-hylla og se etter de brune posene fra Det Glutenfrie Verksted.

En rekke matbutikker fører produktene til Monica, blant annet Meny, Kiwi, Røtter, Helios, Lokal Kolonial og 123Levert.no. På nettsiden, Detglutenfrieverksted.no, finner du info om alle produktene, om forhandlere og masse gode tips og oppskrifter.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

5 KOMMENTARER

 • Reply Emilie 5. november 2017

  Hva bruker du som erstatning for egg i bollemiksen ? Eller utelater du det helt?

  • Reply Emilie 5. november 2017

   Beklager så feil på pakken. Skal ikke tilsettes egg ;)

   • Reply Birgitte 19. november 2017

    Stemmer :) Kun pensles med egg. Jeg pensler bare med litt soyamelk el.l, eller ikke noe ;)

 • Reply Else Mari 7. mai 2016

  Morsomt og lese om flate og steinharde brød og rundstykker😊 Kjenner meg veldig igjen på det området og det gir ikke akuratt lyst til å bake selv. Jeg syns produktene fra det glutenfri verkstedet er helt supre. ☺

  • Reply Birgitte 13. mai 2016

   He he, ja det har blitt noen merkelige brød opp gjennom årene ;) Så bra at du også liker dem, de er helt supre! :)

  DIN KOMMENTAR