Familie og hverdag, Kosthold, Middag, Økologisk, Plantebaserte oppskrifter

Økologiske rødbetburgere på grillen

Grillsesongen er i gang og 17. mai er like rundt hjørnet. Og jeg synes at uansett hvor jeg snur meg så ser jeg reklame for kjøttbasert grillmat. Da tenker jeg på hvor mange det er som går glipp av noen fantastiske plantebaserte smaksopplevelser, slik som rødbetburgeren jeg skal vise deg i dag.

Rødbeten er ikke bare knallsunn, med sitt rike innhold av antioksidanter, jern og folat, den gir også en flott tekstur til burgeren og en fantastisk fin farge og dyp smak. Denne burgeren gjør dessuten godt for mer enn magen – her setter du tennene i mat som både er bærekraftig og dyrevennlig.

LES OGSÅ: Slik lager du den perfekte vegetarburgeren

Jeg har testet ut mange vegetarburgere opp gjennom årene, både ferdigkjøpte og hjemmelagede. Men det er få ting som slår en saftig rødbetburger på grillen.

Disse er basert på rødbetburger-oppskriften i Renere liv, men er justert litt med tanke på grilling.

Økologiske rødbetburgere:

Gir ca. 4 store eller 5 mindre burgere

1 stor eller 2 små økologiske rødbeter

1 boks økologiske brune bønner

½ økologisk løk

2 fedd hvitløk

½ økologisk gulrot

2 dl økologiske havregryn

1 dl mel (jeg bruker jyttemel)

1 ts soyasaus

½ ts spisskummen

½ ts tørket koriander

½ ts paprikapulver

Et lite dryss kajennepepper

Himalayasalt

Pepper

Skrell rødbeten(e) og del den i biter. Kjør den i foodprosessor sammen med bønnene, løken, hvitløken og gulroten til du får en jevn masse. Ha det over i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Sett bollen i kjøleskapet i minimum 30 minutter slik at deigen blir fast og fin. Form burgere i valgfri størrelse og pensle dem med olje. Vil du ha dem sprø utenpå og myke inni, kan du nå slenge dem rett på grillen. Men hvis du foretrekker dem enda fastere i fisken, kan du forsteke dem i ovnen i ca. 15 minutter på 225 grader, før du pensler dem med olje og legger dem på grillen.

Perfekt grillmat på 17. mai og kjøttfrie sommerdager!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: