Grønn livsstil, Helse, Iherb.com, Kosthold, Livsstilsendring, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Guide til grønne tilskudd: Chlorella

Jeg tenker litt på chlorella som den rocka storesøsteren til spirulina. Den har dypere farge, mer markant smak og, etter min mening, en sterkere utrensende effekt. Likevel har liksom Chlorella og jeg aldri blitt helt bestevenner. Det er noe med smaken jeg bare ikke greier over lang tid, og når jeg har forsøkt å ta det i tablettform stopper “systemet” mitt helt opp, hvis du skjønner hva jeg mener ; ). Men før jeg skulle ta strålebehandling i forbindelse med kreften, og i tiden som fulgte etterpå, var chlorella en selvskreven støttespiller. Chlorella beskytter nemlig mot skader under stråling og hjelper til med å lege eventuelle stråleskader i etterkant.

VIRKNING:

Chlorellaen er den rikeste kilden til klorofyll som finnes i havet. Denne encellede ferskvannsalgen bryter ned og renser ut insektsmidler og tungmetaller som kvikksølv, bly, kadmium, fluorider, PCB og DDT. Chlorella er også rik på protein, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Den styrker immunforsvaret, virker appetittregulerende, blodtrykkssenkende, kolestrolsenkende, pH-regulerende og sårhelende. Jeg vil anbefale deg å begynne med chlorella hvis du føler at kroppen din trenger en avgiftning, hvis du vet at du har vært utsatt for tungmetaller, insektsmidler eller andre giftstoffer, hvis du vil ha en avgiftning før du blir gravid (du bør aldri begynne med avgiftende tilskudd rett før eller under graviditeten, men du kan gjerne fortsette med disse når du blir gravid og under amming hvis du har gått på dem en stund og kroppen din er vant til dem), hvis du har kreft eller andre alvorlige sykdommer eller lidelser, hvis du gjennomgår strålebehandling, har svekket immunforsvar eller hvis du er mye småsyk.

                                                

BRUK:

Chlorella fåes som pulver, kapsler og tabletter. Fordi chlorellaen er såpass avgiftende, er det ikke uvanlig med avgiftningssymptomer, som hodepine, humørsvingninger, hard eller løs avføring, kvalme og uren hud. Dette er helt normalt og går over etter en kort periode.Tar du pulver kan du blande dette med vann eller eplejuice (husk at du ikke må bruke appelsinjuice). Se innlegget om spirulina for hvordan jeg blander ut mine grønne tilskudd. Lenge var Sun Chlorella anerkjent som den eneste virkelig bra chlorellaen, men nå er det så mange bra merker der ute som i tillegg er mye billigere enn svindyre Sun Chlorella, at det bare er å ta for seg. Jeg anbefaler Pure Planets chlorella i pulver eller tablettform. Det finnes selvsagt også mange andre gode merker på markedet, så her er det bare å prøve seg frem til sin favoritt, men Pure Planet er et greit sted å starte fordi kvaliteten er såpass høy. Du får chlorella på iherb.com, Supernature og en rekke andre helsekostbutikker.

                                                      

DOSERING:

Det er veldig viktig å trappe opp chlorelladosen gradvis. Begynn med 1/2 ts og øk med en 1/2 ts pr. uke. Da skal du være på den trygge siden. Det anbefales 3-5 gram pr. dag som en forebyggende dose og 10-20 gram og oppover som sykdomsbekjempende dose. En så stor dose betyr en håndfull tabletter til hvert måltid, noe som kanskje peker på at pulveret er det mest lønsomme og praktiske å ta. Chlorella bør tas før et måltid, og gjerne sammen med probiotika, da chlorella etter sigende skal få de gode bakteriene til å multiplisere seg fire ganger raskere. Husk at det å ta grønne tilskudd er som å spise andre grønnsaker, sjøgress eller alger: det følger ikke med noen “anbefalt maksimal døgndose” slik som på andre kosttilskudd. Det er kroppen din som forteller deg hva den har behov for, så begynn gradvis og kjenn etter hvilke signaler den gir deg. Når du kommer over detox-kneika bør du begynne å se noen positive resultater.

                                                

Neste grønne superstjerne i guiden: Hvetegress. Heng med!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: