Ansiktsolje, Hår, Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Kropp, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Olivenolje til hud og hår på 10 måter

Kaldpresset, økologisk olivenolje er (nesten) det eneste du trenger for å få babymyk hud og skinnende hår. Her får du 10 tips til hvordan du kan bruke det:

1. Fjerne makeup: Øyenmakeup fjerner du enkelt med olivenolje på en bomullspad. Resten av sminken fjernes ved å massere huden med olivenolje og så tørke av sminke og smuss med bomullspads eller en fuktig klut. Du kan også gi huden en skikkelig dyprens med oil cleansing-metoden (se neste punkt).

2. Dyprens av huden: Dyprens med olje, eller oil cleansing-metoden, er en utrolig effektiv måte å rense huden på. Begynn med å massere huden med rikelig med olivenolje. Fukt en klut i varmt vann og legg den over ansiktet. Når kluten er avkjølt bruker du den til å tørke forsiktig av oljen med (gjenta gjerne trinnet med den varme kluten noen ganger før du tørker av). Oljen løsner opp smuss og makeup, mens varmen fra kluten åpner porene og gjør at oljen renser i dybden. En raskere variant går ut på å massere huden godt med olje, for så å tørke rett av med en fuktig klut eller bomullspad.

3. Ansiktsolje: Olivenolje gir fantastisk fukt, og er spesielt god til tørr og moden hud. Jeg har også sett gode resultater hos de med akne og urenheter. Bruk ren olivenolje på huden som en ansiktsolje. Smør deg gjerne rett etter dusjen mens huden fremdeles er fuktig, eller bruk oljen om natten som et fuktserum.

4. Ansiktsmaske: Olivenolje er genialt som base i ansiktsmaske. En av mine favorittmasker lager du enkelt med 1 ts olivenolje, 1/2 avocado og 2 ts aloe vera-gelé. Miks sammen i blender eller med stavmikser og påfør på ren hud. La masken sitte på i 10–15 minutter før du vasker den av. Super til sensitiv hud!

5. Kroppsolje: Jeg har brukt olivenolje som kroppsolje i en årrekke. Den gjør huden silkemyk, påføringen går kjapt og enkelt, og så er jo olivenolje så billig og enkelt å få tak i – og dét er jo et pluss når den brukes daglig i store mengder. Bland olivenolje sammen med noen dråper eterisk olje i en stor pumpeflaske som du kan ha stående i dusjen. Smør deg inn fra topp til tå når huden er nyvasket, og skyll lett av før du tørker deg. Du kommer aldri til å trenge bodylotion igjen! Flere tips får du her.

6. Hårmaske: Denne varme oljemasken er en fuktbombe for tørt hår og hodebunn. Varm opp olivenolje over vannbad og påfør den i hår og hodebunn før hårvask. La det sitte i 10-15 min og vask ut med shampoo. Har du ekstra tørt og slitt hår, kan du la masken sitte over natten. Bare husk å ta på en plasthette og surre et stort håndkle rundt håret før du legger deg ;).

7. Leppeskrubb: Bland en teskje olivenolje med sukker, og bruk som skrubb på tørre lepper. Skrubb forsiktig med fingertuppene og tørk av med en fuktig klut.

8. Neglbåndspleie: Jeg husker at mamma i blant pleide å sitte med fingrene i en bolle med olivenolje da jeg var liten. Den gangen skjønte jeg ikke hva hun drev med, men nå vet jeg hvor bra dette er for negler og neglebånd. Om du ikke har tålmodighet til å sitte lenge med fingrene i olje, kommer du langt på vei ved å bare smøre inn negler og neglbånd med olje daglig. Et godt tips er å alltid ta litt olje på hendene og neglene mens du står på kjøkkenet og bruker olivenolje i matlagingen.

9. Kroppsskrubb: Enklere og billigere kroppsskubb skal du lete lenge etter. Dessuten er den like effektiv som en hvilken som helst dyr skrubb fra parfymeriet. Bland olivenolje sammen med grovt salt eller sukker og skrubb på våt hud mens du står i dusjen. Har du den i et glass med lokk, kan den gjerne oppbevares i dusjen over lengre tid.

10. Babyolje: Dropp konvensjonell babyolje (som ofte er laget med mineraloljer fra oljeindustrien) og gi isteden den sarte babyhuden fukt og pleie med økologisk olivenolje. Litt olivenolje rett i badevannet gir silkemyk og frisk hud til både små og store. Flere tips til hudpleie for de aller minste finner du her.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: