Hjemmelaget kosmetikk, Kropp, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet

Lag din egen økologiske kroppsolje

Kroppsolje er det enkleste du kan lage av egne hudpleieprodukter. Det er rett og slett avhengighetsskapende å smøre seg med en god olje etter dusjen. Huden blir silkemyk og velduftende, det går raskere å tørke seg og du slipper jobben med å smøre deg med (kjemikaliefylt) bodylotion. Dessuten er naturlige, kaldpressede planteoljer flott for deg med eksem, psoriasis eller andre hudplager.

Slik gjør du:

-Bruk en økologisk, kaldpresset oliven-, kokos- eller mandelolje. Økologisk olivenolje finner du i de aller fleste matbutikker, mens kokos- og mandelolje fåes i helsekostbutiker og i mange nettbutikker. En pumpeflaske er praktisk å ha oljen i. Dette får du blant annet på Åhléns.

-Tilsett gjerne noen dråper med eterisk olje. Eteriske oljer har en rekke positive egenskaper for både hud, kropp og sinn. Noen virker beroligende, som frankinsence, neroli og jasmin, noen skal være bra mot cellulitter, som fennikel, grapefrukt og rosmarin, mens andre virker oppkvikkende, som sitrongress, lime og peppermynte. Nå som det snart er jul, kan du jo for eksempel lage en olje med duft av kanel, nellik og anis, og innhylle kroppen i velduftende julestemning fra morgen til kveld? Eteriske oljer får du på de fleste helsekostbutikker, på noen apotek og på nettet. Dersom du lager kroppsolje av kokosolje, må du smelte oljen over vannbad før du tilsetter de eteriske oljene.

-Fyll den tomme pumpeflasken nesten full med olje. Tilsett maks 2–3 forskjellige eteriske oljer, omtrent 5 dråper av hver. Her må du lukte deg frem til ønsket duft, og da er det bedre å begynne med få dråper og heller tilføre mer etterhvert. Skru på korken og rist flasken forsiktig for å blande oljene. Påfør oljen på fuktig, nyvasket hud i dusjen. Massér ekstra godt på tørre partier og skyll lett av før du tørker deg. Hvis du er så heldig å ha badekar kan du helle oljen rett i badevannet.
Dersom du ønsker å påføre oljen etter dusjen isteden, går det selvsagt helt fint, men velg da gjerne en lettere olje, som mandel- eller aprikoskjerneolje. Disse trekker lettere inn i huden og etterlater den mindre fet enn oliven- og kokosolje.

TIPS: For ekstra myk og strålende hud, kan du tørrbørste kroppen før du går i dusjen. Tørrbørsting setter i gang blodsirkulasjonen, stimulerer lymfesystemet og har en varmende og oppkvikkende effekt på kroppen. Bruk en naturbørste eller skrubbehansker og skrubb med lette sirkelbevegelser fra topp til tå.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply nina nordahl 26. november 2020

  Hei Birgitte.
  Jeg ar lest store deler av bloggen din om naturlig skjønnhet. Super inspirasjon til produkter til eget bruk og julegaver. Dette blir en fin juleaktivitet for min datter på 14 og meg. Jeg lurte litt på om du har tips til pen emballasje? De du hadde på bloggen var flotte.

  • Reply Birgitte 17. desember 2020

   Så hyggelig å høre Nina! Tusen takk :) Kanskje du kan finne noe på Søstrene Grene, Nille el.l.? Lykke til og god jul!

 • Reply Mari 7. juli 2015

  Hei, kunne du ha linket til et merke til en god eterisk olje som jeg kan blande i mandelolje? Kan mandelolje brukes også uten eterisk olje?

 • Reply Mari 7. juli 2015

  Jeg trenger også en esterisk olje til å putte i kroppsoljen min! har du noen tips til gode merker som jeg kan finne på iherb?

 • Reply Mari 4. juli 2015

  Hei, er det en spesiell kokos eller mandlolje du bruker? Er denne et alternativ: http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Organic-Sweet-Almond-Oil-8-fl-oz-237-ml/41299,
  God sommer!
  Hilsen Mari

 • DIN KOMMENTAR