Grønn livsstil, Iherb.com, Kosthold, Livsstilsendring, Spis deg vakker, Sunnhet, Supermat & greens

Guide til grønne tilskudd: Hvetegress

Hvetegress har vært et populært tilskudd blant helsebevisste i bl.a. USA i mange år, og begynner nå virkelig å få fotfeste her i Norge også. Mange dyrker hvetegress selv, og lager ferskpressede juiceshots av gresset. Mer praktiske varianter er hvetegress i pulver, tabletter og kapselform, og selv om pulver og tabletter ikke er like ferskt som hvetegressjuice, kan disse faktisk ha en høyere næringstetthet fordi juicen egentlig inneholder mest vann. Jeg har tatt hvetegresspulver i flere år og synes det gir meg mer energi og bedre immunforsvar. Smaken er mild og gressaktig (selvsagt) og lett å venne seg til.

VIRKNING:

Foruten mengder med klorofyll som har en rekke helseeffekter, er hvetegresset stappet med vitaminer, mineraler og enzymer. Hvetegress virker blant annet avgiftende, pH-stabiliserende, blodtrykksenkende og rensende på organer, blod og fordøyelsessystem. Enzymene og aminosyrene styrker cellene, avgifter lever og blodomløp og nøytraliserer miljøgifter. Hvetegress hevdes også å ha kreftbekjempende egenskaper. I tillegg finnes det et enzym i hvetegress, SOD, som reduserer skadevirkningen av stråling, så hvetegress kan derfor være nyttig ved kreftbehandling. Utvortes kan hvetegress hjelpe på kløe, eksem, sår, kutt, brannsår, solbrenthet, hodebunnsproblemer, insektbitt m.m. Noen hevder til og med at hvetegress kan få grått hår tilbake til sin opprinnelige farge!

                                               

BRUK:

Som sagt er det mange som dyrker sitt eget gress og lager nypressede juiceshots ved hjelp av en egnet juicepresse. I en perfekt verden (les: hus på landet, stor hage og masse fritid), hadde jeg nok kastet meg på gressdyrkingen jeg også. Jeg holder meg til pulver isteden, noe som fungerer utmerket. Min favoritt er fra Pure Planet og er laget av en spesiell form for hvetegress som heter green kamut. Kamut er en av de eldste hvetevariantene og den har mye høyere næringskonsentrasjon enn ordinær hvete. Green Kamut fra Pure Planet finner du i helsekostbutikker, på Supernature og på Iherb. Jeg anbefaler pulver fremfor tabletter eller kapsler, både fordi det er mer lønnsomt og fordi det er enklere og raskere for kroppen å fordøye. Er du interessert i å dyrke selv? Se fremgangsmåte her.

                                                        

DOSERING:

Hvetegressets utrensende effekt kan gi lette avgiftingssymptomer, så start gradvis her også. Begynn med 1 ts, og øk gradvis til ønsket mengde. Det finnes ingen maksdose for hvetegress, på samme måte som at det ikke finnes noen maksdose for grønnsaker. Ta den mengden du selv føler behov for (og som økonomien tillater), og ikke være redd for å øke dosen ettehvert. Bland pulver med vann eller eplejuice og drikk det gjerne på tom mage. Du kan også blande pulveret i smoothies eller grønnsaksjuice.

                                               

Handle på iherb.com for første gang? Bruk koden KEQ031 og få $5 i rabatt!

Følg med videre i guiden, vi har fortsatt noen supre tilskudd foran oss!

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: