Epsomsalt virker mykgjørende, rensende og muskelavslappende, og er en fantastisk kilde til magnesium
Hjemmelaget kosmetikk, Kropp, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Hjemmelaget kroppsskrubb med epsomsalt

Det beste jeg vet etter en lang dag er å synke ned i et varmt bad med nærende og og beroligende epsomsalt. Epsomsalt har nemlig noen ganske imponerende effekter på både huden og kroppen. Men med to småtasser i hus er ikke akkurat bading noe jeg får til på daglig basis. Derfor lager jeg isteden en deilig skrubb med epsomsalt som jeg bruker i dusjen – perfekt på hektiske dager eller for deg som ikke har badekar. Her skal du få oppskriften, som dessuten er perfekt som hjemmelaget julegave.

Hvorfor du bør inkludere epsomsalt i kroppspleierutinen din

Magnesium er helt essenielt for en sunn, vakker og balansert hud. Men magnesiummangel er veldig vanlig å ha, og hvis du plages av søvnløshet, muskelkramper, søtsug, hodepine, stress eller forstoppelse, kan det hende det nettopp er magnesium du trenger. Mineralet påvirker nemlig over 300 enzymsystemer i kroppen og hjelper cellene, musklene, nervene, blodtrykket og protein- og kalsiumomsetningen med å fungere optimalt.

Kroppsskubb med epsomsalt gjør huden SÅ silkemyk og fin. Du lager den kjapt og enkelt og så den er holdbar veldig lenge.

Derfor er epsomsalt, som består av magnesium og sulfat, så genialt å bruke i kroppspleien. Det sørger for å fylle på magnesiumlagrene dine, og kan virkelig hjelpe om du har for lite av dette superviktige mineralet. Min erfaring er dessuten at det å tilføre magnesium via huden er mer effektivt enn å ta det som kosttilskudd. Og så skader det jo ikke at epsomsalt gjør huden eksepsjonelt myk og glowy heller, da?

Se hvor enkelt du lager skrubb med epsomsalt i denne videoen.

Hjemmelaget skrubb med epsomsalt

Denne digge kroppsskrubben gjør huden SÅ silkemyk og fin. Du lager den kjapt og enkelt og så den er holdbar veldig lenge. Bruk opp alt selv eller ha den i noen fine krukker og gi den bort som julegave.

Slik gjør du:

 • Bruk 2 deler epsomsalt og 1 del kokosolje.
 • Bland godt sammen i en skål.
 • Tilsett eventuelt noen dråper eterisk olje, som lavendel eller eukalyptus.
 • Ha skrubben over i tomme glasskrukker.

Epsomsalt, som består av magnesium og sulfat, er så å bruke i kroppspleien. Det sørger for å fylle på magnesiumlagrene dine, og kan virkelig hjelpe om du har for lite av dette superviktige mineralet.

Skrubben er holdbar like lenge som kokosoljen du bruker. Den kan fint oppbevares på badehylla.

TIPS: Hvis du vil bruke epsomsaltet i badekaret tilsetter du 1–2 kopper til et fullt badekar. Til fotbad kan du bruke 1–2 spiseskjeer epsomsalt.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

4 KOMMENTARER

 • Reply Mari 6. juli 2020

  Kjempe spennende blogg! Her var det mye gøy å finne!
  Jeg har lenge hatt lyst å lage min egen hudpleie, men merker jeg er litt tilbakeholden ved å bruke eteriske oljer siden det utynnet kan være så giftig. Er det noe farlig å få i seg eterisk olje hvis den er kraftig tynnet ut?

  • Reply Birgitte 19. august 2020

   Takk – så hyggelig at du har latt deg inspirere :) Eteriske oljer bør brukes fortynnet i andre oljer/baser, og da er det trygt. Er du gravid eller ammer bør du hovedsaklig unngå etetriske oljer (finnes noen trygge, men folk er litt uenige om hvilke). Birgitte :)

 • Reply Eva 30. april 2019

  For en flott blogg med mange gode og miljøvennlige tips.
  Bruker du flytende eller fast kokosolje til den kroppsskrubben?
  Takk for alt det flotte du legger ut og deler med oss lesere.

  • Reply Birgitte 6. mai 2019

   Tusen takk, så hyggelig Eva :) Jeg bruker fast kokosolje. Kokosolje er jo først flytende når den blir varm, så det er kun på varme sommerdager at det kan være lurt å sette den kaldt før du lager skrubben, da den er enklere å bruke i fast form. Klem fra Birgitte

  DIN KOMMENTAR