Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet

Naturlig kuldebeskyttelse

Den kalde og tørre vinterluften kan gi tørr, rød og sprukken hud. Konvensjonelle kuldekremer inneholder gjerne petroleumbaserte stoffer, parabener og andre kjemikalier, så bruk heller rene, økologiske planteoljer og plantesmør isteden. Perfekt for både små og store kinn gjennom hele vinteren!

Her er 7 planteoljer og plantesmør som beskytter mot vinterkulden:

1. Avocadoolje: Rik på omega 3, E-vitamin og mineraler. En fet olje som er super til kalde vinterkinn. Kjøpes på velassorterte helsekostbutikker og på Telemark Urtebrænderi.

2. Arganolje: Eksklusiv olje som er proppfull av mykgjørende og helbredende næringsstoffer. Fin for alle hudtyper og hudplager. Økologisk arganolje får du her

3. Nattlysolje: Mykgjørende og beroligende olje. Spesielt god for voksen, tørr eller betent hud og eksem. Økologisk nattlysolje finner du her og på Telemark Urtebrænderi.

4. Olivenolje: Rik på fettsyrer og antioksidanter som beskytter og mykgjør huden. Økologisk, kaldpresset olivenolje er et billig og effektivt alternativ som finnes i de aller fleste matbutikker.

5. Agurkurtolje: Fet og god olje som er perfekt for tørr vinterhud, eksem og flass. Bør blandes med en lettere olje. Agurkurtolje får du på Telemark Urtebrænderi.

6. Sheasmør: Rik på A- og E-vitamin og fettsyrer som mykgjør og beskytter huden i det kalde været. Super for alle hudtyper, spesielt for tørr og betent hud. Sheakrem: Smelt sheasmør og litt kokosolje over vannbad. Tilsett litt oliven- eller mandelolje og bland godt. Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner. Visp med håndvisp eller kjøkkenmaskin til du får en kremete og luftig konsistens.

7. Kakaosmør: Kakaosmør kan brukes til mer enn å lage sjokolade! Det er proppfullt av fettsyrer som hjelper huden å holde på fuktigheten og elastisiteten. Dessuten lukter det jo himmelsk! Smelt kakaosmør og bland inn mandel- eller kokosolje (ca. 75 % kakaosmør og 25 % olje). Sett blandingen kaldt og visp den med håndvisp eller kjøkkenmaskin når den har stivnet. Økologisk kakaosmør får du i helsekostbutikker og her.

Gå alltid for kaldpressede, og aller helst økologiske oljer og plantesmør. Smør gjerne inn huden rett etter dusjen mens mye fuktighet fremdeles sitter i huden. Påfør mer gjennom dagen etter behov.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

8 KOMMENTARER

 • Reply Kari 14. november 2018

  Hvor lenge er slike hjemmelagde kremer holdbar? :)

  • Reply Birgitte 4. desember 2018

   De holder veldig lenge. For å få en indikasjon kan du se på holdbarhetsdatoen på hvert produkt.

 • Reply Vera 20. januar 2016

  Hei!
  Vet du hvor man får tak i Sheasmør? Har en baby på 9mnd med kuldeutslett..

 • Reply Kristin 5. oktober 2015

  Hei.

  Du skriver Smelt kakaosmør og bland inn mandel- eller kokosolje (ca. 75 % kakaosmør og 25 % olje).» det er vel stor forskjell på konsistensen til kokosolje og mandelolje? Har det noe å si for sluttresultatet?

  • Reply Birgitte 7. oktober 2015

   Ja den blir litt mykere med mandelolje :) Smak og behag ;)

 • Reply Erle 5. februar 2015

  Hei, har en baby på 7 mndr. Nå i disse kuldegradene får jeg stadig høre at de små trenger kuldekrem i kinnene, men vil ikke kjøpe skummle greier på apotek. Hva ville du anbefalt til en baby? Bare smøre litt øklogisk olivenolje i kinnene rett og slett feks? Takk for evt. svar

  • Reply Birgitte 6. februar 2015

   Hei Erle!
   Ja, det kan være lurt å smøre kinnene på de kaldeste dagene. Du kan gjerne bruke økologisk olivenolje. Sheasmør er også fin, hvis du vil ha et enda fetere alternativ.
   Lykke til :)

  DIN KOMMENTAR