Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet

Naturlig kuldebeskyttelse

Den kalde og tørre vinterluften kan gi tørr, rød og sprukken hud. Konvensjonelle kuldekremer inneholder gjerne petroleumbaserte stoffer, parabener og andre kjemikalier, så bruk heller rene, økologiske planteoljer og plantesmør isteden. Perfekt for både små og store kinn gjennom hele vinteren!

Her er 7 planteoljer og plantesmør som beskytter mot vinterkulden:

1. Avocadoolje: Rik på omega 3, E-vitamin og mineraler. En fet olje som er super til kalde vinterkinn. Kjøpes på velassorterte helsekostbutikker og på Telemark Urtebrænderi.

2. Arganolje: Eksklusiv olje som er proppfull av mykgjørende og helbredende næringsstoffer. Fin for alle hudtyper og hudplager. Økologisk arganolje får du her

3. Nattlysolje: Mykgjørende og beroligende olje. Spesielt god for voksen, tørr eller betent hud og eksem. Økologisk nattlysolje finner du her og på Telemark Urtebrænderi.

4. Olivenolje: Rik på fettsyrer og antioksidanter som beskytter og mykgjør huden. Økologisk, kaldpresset olivenolje er et billig og effektivt alternativ som finnes i de aller fleste matbutikker.

5. Agurkurtolje: Fet og god olje som er perfekt for tørr vinterhud, eksem og flass. Bør blandes med en lettere olje. Agurkurtolje får du på Telemark Urtebrænderi.

6. Sheasmør: Rik på A- og E-vitamin og fettsyrer som mykgjør og beskytter huden i det kalde været. Super for alle hudtyper, spesielt for tørr og betent hud. Sheakrem: Smelt sheasmør og litt kokosolje over vannbad. Tilsett litt oliven- eller mandelolje og bland godt. Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner. Visp med håndvisp eller kjøkkenmaskin til du får en kremete og luftig konsistens.

7. Kakaosmør: Kakaosmør kan brukes til mer enn å lage sjokolade! Det er proppfullt av fettsyrer som hjelper huden å holde på fuktigheten og elastisiteten. Dessuten lukter det jo himmelsk! Smelt kakaosmør og bland inn mandel- eller kokosolje (ca. 75 % kakaosmør og 25 % olje). Sett blandingen kaldt og visp den med håndvisp eller kjøkkenmaskin når den har stivnet. Økologisk kakaosmør får du i helsekostbutikker og her.

Gå alltid for kaldpressede, og aller helst økologiske oljer og plantesmør. Smør gjerne inn huden rett etter dusjen mens mye fuktighet fremdeles sitter i huden. Påfør mer gjennom dagen etter behov.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: