Detox, Grønn livsstil, Hjemmelaget kosmetikk, Kropp, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Lag din egen naturlige deodorant

Det er superenkelt å lage sin egen naturlige og aluminiumsfrie deodorant. Faktisk trenger du ikke mer enn 2-3 ingredienser!

Jeg har prøvd mye forskjellig når det gjelder naturlige deodoranter. Krystalldeo, roll-ons, kremer – you name it. Selv om jeg har funnet mine naturlige favoritter etterhvert (som går an å kjøpe i butikk), så synes jeg det er gøy å lage min helt egen variant hjemme på kjøkkenbenken. Den jeg skal vise deg i dag, er både enkel å lage og overraskende effektiv.

Når du bytter fra vanlig anitperspirant til en helt naturlig deo, vil du som regel gå igjennom en kort periode der kroppen (dvs. armhulene) bruker litt tid på å tilvenne seg en tilværelse uten svettehemmende stoffer. Det vil si at der du tidligere ikke har latt kroppen utføre sin normale svetting, så er det plutselig fritt frem og hipp hurra for svettekjertlene! Noe som kan resultere i et par ekstra svette dager, før kroppen justerer seg.

Det var i allefall min opplevelse, og jeg har hørt mange si det samme. Men ta det helt med ro, du kommer ikke til å vandre rundt med svetteringer i ukesvis ;)

Alt du trenger for å lage din helt egen naturlige og giftfrie deodorant er kokosolje og natron (ikke bakepulver, men ren natron altså), og litt eterisk olje om du vil ha en god duft på den.

Hjemmelaget deodorant:
-4 ts økologisk kaldpresset kokosolje
-4 ts natron
-5–10 dråper eterisk olje (valgfritt)
-En tom liten boks eller krukke med lokk

Rør sammen kokosoljen og natronen i en skål. Du kan varme kokosoljen over vannbad først hvis den er veldig hard. Tilsett noen dråper etetrisk olje hvis du vil ha det i. Lukt deg frem til ønsket duftstyrke. Husk at noen eteriske oljer kan virke irriterende på den sarte underarmshuden, så dropp det helt hvis du har sensitiv hud. Ha blandingen over i en tom boks eller en liten krukke med lokk. Påfør deodoranten på ren hud og la den trekke litt inn før du kler på deg.

Hvis du vil lage en større eller mindre porsjon av deodoranten er det bare å huske at du skal ha 1 del kokosolje til 1 del natron, enkelt og greit! Noen kan reagere litt på natron hvis de er veldig sensitive. Så følg med og stopp bruken dersom du blir rød eller irritert. Du kan eventuelt prøve en variant med litt mindre natron i og helt fri for eteriske oljer.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ:

10 KOMMENTARER

 • Reply Hilde Rinnan Broteng 11. mars 2020

  Hei. Har prøvd din oppskrift på deo i en tid nå etter jul. Den fungerer kjempebra.
  Men jeg opplever at jeg til tider får små kuler i armhulen som kommer og går. Kulene kan være ganske ømme når de er nyankommet. Men de forsvinner etter hvert.
  Antar at kulene er et resultat av tidligere tilstoppede svettekjertler som nå aktiviseres.

  • Reply Birgitte 19. august 2020

   Hei og beklager sent svar! Er ikke så aktiv på bloggen om dagen :) Har du fremdeles problemer med dette?

 • Reply elin danielsen 27. november 2015

  Hei! På Iherb har jeg kjøpt baking powder fra Frontier som i tillegg til sodium bicarbonate inneholder «organic grape juice consentrate extracts» og » «organic corn starch». Har trodd at dette er natron, men da er det vel rett og slett bare et litt bedre alternativ til «vanlig» bakepulver? Kan du anbefale en type natron/merke som du bruker til hudpleieprodukter?

  Fin fredag!

  Elin

 • Reply Ida 17. november 2015

  Kva er fordelen med natron framfor bakepulver? Har sett mange oppskrifter med bakepulver nemlig :)

  Helsing Ida

  • Reply Birgitte 20. november 2015

   Ja det kan være litt forvirrende med de to, spesielt siden heter nesten det samme på engelsk (baking soda og baking powder). Jeg har ikke sett mange oppskrifter på hudpleieprodukter som inneholder bakepulver. Bakepulver inneholder to syrer, natriumdifosfat og monokalsiumfosfat, som virker sammen med natronen. Det er egentlig den store forskjellen.

   Birgitte :)

 • Reply Rubia 22. oktober 2015

  Kan man bruke tea tree olje? :-)

  • Reply Birgitte 22. oktober 2015

   Ja det kan du prøve, men bare pass på å begynne med noen få dråper slik at ikke lukten blir for sterk eller at den virker irriterende på huden din. Hvis du reagerer på den bør du kutte ut med en gang og heller prøve en variant uten.

   Lykke til :) Og fortell meg gjerne hvordan det gikk!

   • Reply Rubia 27. oktober 2015

    Jeg bestemte meg for å lage uten først, bare for å se hvordan det ble og hvordan det fungerte :-) Og det fungerer bra!! :) Prøver med olje neste gang :-) Forresten har du prøvd å lage med sheasmør og natron?

    • Reply Birgitte 28. oktober 2015

     Så fint å høre at den funker bra for deg også! :)

     Jeg har ikke prøvd med sheasmør enda, men er veldig glad i å bruke det i andre hjemmelagede hudpleieprodukter, så hvorfor ikke? Den kan kanskje bli litt fetere og litt vanskeligere å få smurt ut, men er ikke sikker.

  DIN KOMMENTAR