Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Kropp, Kroppsolje, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

5 fine julegaver du enkelt lager selv

Tanken på stressende gaveshopping og å kjøpe masse rusk og rask som folk egentlig ikke trenger, føles “so last year”. Da bruker jeg heller noen rolige timer på kjøkkenet og lager hjemmelagede gaver isteden. Det eneste jeg bruker tid på å handle inn er tomme glass og bokser, noen få ingredienser (mye har jeg – og sikkert du også – allerede i kjøkkenskapet), og noen fine bånd og etiketter. Med litt ekstra omtanke på dekorasjon og duft (tenk: deilig krydder, tørkede roseblader, lavendel, kanelstenger, osv.) blir resultatet freshe kroppspleie-produkter som garantert faller i smak.

Bodylotion med sheasmør
2,5 dl økologisk sheasmør, kjøpes f.eks her
1 toppet ss økologisk kaldpresset kokosolje
1 ss økologisk kaldpresset olivenolje
5-10 dråper eteriske oljer (valgfritt)
Smelt sheasmør og kokosolje over vannbad. Tilsett olivenolje og eteriske oljer og bland godt. Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner. Visp med håndvisp eller kjøkkenmaskin til du får en kremete og luftig konsistens. Flott til alle hudtyper, spesielt god til tørr og sensitiv hud.
Kroppsskrubb med himalayasalt
2 dl himalayasalt
1/2 dl økologisk kaldpresset kokosolje
1 ss mandelolje
10–20 dråper eteriske oljer (valgfritt)
Smelt kokosoljen over vannbad. Rør inn salt, mandelolje og eteriske oljer. Fyll blandingen i en fin glaskrukke. Pynt gjerne med noen tørkede roseblader, lavendelblomster eller liknende, før du setter på lokket.Beroligende badeskum
2,5 dl flytende castilesåpe (fås på helsekostbutikk)
1–2 ss vegetabilsk glyserin
1 ts vaniljeekstrakt
10–20 dråper eterisk olje av kamomille eller lavendel
Ha alt i en tom flaske og bland forsiktig. Til et fullt badekar: Tilsett ca. 1 dl badeskum under rennende vann.
Kroppsolje for hele familien
I forrige uke ga jeg dere oppskriften på en superenkel og mykgjørende kroppsolje. Denne kan brukes av hele familien som universal fuktgiver og er super som julegave. Den kan brukes i badevannet til både baby, barn og voksne, den kan smøres på nyvasket hud eller brukes som fuktighetsgiver på tørre albuer, knær, hender og føtter hos både liten og stor. Holder du deg til noen få dråper eterisk olje av for eksempel lavendel eller kamomille, kan den trygt brukes til den mest sensitive (baby)hud.
Mykgjørende barberkrem
2,5 dl økologisk kaldpresset sheasmør
1 dl økologisk kaldpresset kokosolje
1/2 ts jojobaolje
5–10 dråper eterisk olje av bergamott
Smelt sheasmør og kokosolje over vannbad. Tilsett jojobaolje og eterisk olje og bland godt. Settes i kjøleskapet til blandingen har stivnet. Vispes med håndmikser eller kjøkkenmaskin til du får en luftig og kremete konsistens.
FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: