Hjemmelaget kosmetikk, Hud, Naturlig skjønnhet, Ren kosmetikk

Ansiktsmaske med økologisk gulrot

Sesongen for tørr og gusten hud er i gang. Her får du en gulrotmaske som gir deg både fukten og gløden tilbake.

Gulrøtter er ikke bare sunne og gode, de gjør også underverker for huden din. Ansiktsmaske av økologiske gulrøtter gir huden glød og gjør den ren og myk. Gulrøtter er nemlig naturlig antiseptiske og proppfulle av antioksidanter, vitaminer og mineraler – som betakaroten, som er kjent for å beskytte huden, og C-vitamin, som fremmer kollagenproduksjonen. 

Dessuten er gulrøtter noe av det som er enklest å få tak i i økologisk utgave. Spesielt dyrt er det heller ikke. Og har du noen kokte gulrøtter til overs etter middagen eller noen i kjøleskapet som begynner å bli litt dvaske, kan du bruke dem i ansiktsmaske isteden for å kaste dem.

Her får du oppskrift på to forskjellige masker, slik at du kan bruke den som passer nettopp din hudtype:

Gulrotmaske for normal til fet hud:

1 middels stor økologisk gulrot
1 ts økologisk honning
1 ts økologisk kaldpresset olivenolje
½ ts sitronsaft

Skjær gulroten i store biter og damp den til den er helt mør. Ha den i en blender eller bruk en stavmikser til å mose den. Tilsett honning, olje og sitronsaft og kjør til du får en glatt konsistens. Jo glattere den er, jo enklere blir påføringen. Blir blandingen for tykk tilsetter du litt mer olje eller litt vann. Blir den for rennende kan du ha i litt mer honning. Pass på at masken er avkjølt før du har den på huden. Påfør masken på nyrenset hud og la den virke i 10–15 minutter, før du vasker den av med lunkent vann. Smør deg til slutt med en ansiktsolje eller krem dersom du trenger det.

Gulrotmaske for tørr eller sensitiv hud:

1 middels stor økologisk gulrot
2 ts økologisk kaldpresset kokosolje

Skjær gulroten i store biter og damp den til den er mør. Ha den i en blender eller bruk en stavmikser til å mose den. Ha i kokosoljen og kjør til du får en jevn og fin konsistens. Pass på at blandingen er avkjølt før du påfører masken på nyrenset hud. La masken virke i 15–20 minutter. Vask av med lunkent vann og klapp huden forsiktig tørr.

P.S. Som med andre hudpleieprodukter, bør du teste masken på et lite område først for å være sikker på at huden din ikke reagerer på den.

FORRIGE INNLEGG NESTE INNLEGG

LES OGSÅ: